Ga naar Content

Ongeïnspireerd en futloos FC Volendam in eigen huis roemloos ten onder tegen Almere City

FC Volendam is vandaag in het eigen stadion tegen een smadelijke nederlaag aangelopen. Na een draak van een wedstrijd bleek degradatieconcurrent Almere City met 0-1 te sterk. 

FC Volendam-middenvelder Calvin Twigt probeert Rajiv van la Parra af te stoppen - Foto: Orange Pictures

FC Volendam moest vlak voor het eerste fluitsignaal al een fikse tegenslag incasseren. Josh Flint raakte tijdens de warming-up geblesseerd, waardoor Zach Booth alsnog in de basis moest starten. 

De Amerikaanse buitenspeler van FC Volendam was in de 9e minuut gelijk dicht bij de openingstreffer. Booth was attent bij een diepe bal van achteruit, maar vond in de afronding Almere City-doelman Nordin Bakker op zijn weg. Nog geen drie minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Thomas Robinet schoot, na weifelend verdedigen van de Volendamse defensie, de 0-1 binnen uit een lage voorzet. 

Te laag tempo

FC Volendam moest zodoende al vroeg in de achtervolging, maar het baltempo lag veel te laag om Almere City te verontrusten. Bovendien hadden de bezoekers halverwege de eerste helft de voorsprong moeten vergroten toen Kornelius Hansen alleen op Mio Backhaus afging. De doelman van Volendam voorkwam ternauwernood een tweede tegendoelpunt. 

Rond het half uur kwam FC Volendam eindelijk weer eens gevaarlijk voor het doel van Bakker. Bilal Ould-Chikh haalde hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar vond de vuisten van de in Oostknollendam geboren doelman. Het bleef zodoende halverwege bij 0-1 voor Almere City.

Tekst gaat verder onder de foto.

FC Volendam-verdediger Oskar Buur wurmt zich tussen twee verdedigers door - Foto: Orange Pictures

FC Volendam kwam slap uit de kleedkamer voor de tweede helft en zag Almere City bijna gelijk op 0-2 komen. Robinet was dichtbij zijn tweede treffer, maar de kopbal van de spits ging rakelings naast. Het elftal van de debuterende Regillio Simons speelde ook na een uur wedstrijd nog te flegmatiek en dus besloot de trainer een aantal wissels door te voeren. Onder andere Lequincio Zeefuik, Brian Plat en Luke Le Roux kwamen in de ploeg. 

Fluitconcerten

Ook met het inbrengen van de verse krachten bleef het energieniveau bedenkelijk laag. FC Volendam kwam ook in het laatste kwartier niet tot een grote kans, laat staan een schot op doel. Het publiek trakteerde de spelers dan ook met enige regelmaat op een cynisch applaus, afgewisseld met fluitconcerten. Tot hun grote ontevredenheid bleef het bij 0-1. 

Door de nederlaag zakt FC Volendam naar de laatste plaats in de eredivisie. Vitesse, dat later vandaag nog in actie komt, heeft een beter doelsaldo dan FC Volendam.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur (Plat/63), Benamar, Mbuyamba, Mirani (Kuol/80), Cox; Twigt, De Haan, Booth (Le Roux/63); Ould-Chikh, Mühren (Zeefuik/63)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52