Ga naar Content

West-Friese initiatieven tegen zwerfvuil bekroond met awards: "Wij zijn ontzettend trots!"

Schoon Enkhuizen mag zich het beste initiatief van Nederland noemen. Het streven om Enkhuizen te ontdoen van zwerfvuil resulteerde in het ontstaan van Schoon Enkhuizen. Elke twee weken trekken diverse enthousiaste vrijwilligers eropuit, gewapend met goede moed en afvalgrijpers, om de straten te ontdoen van zwerfafval.

De initiatiefnemers op de uitreiking - Foto: WEEFF

De inzet en toewijding van dit lokale initiatief zijn niet onopgemerkt gebleven. Tijdens een bijeenkomst in het Figi Theater in Zeist werden de Schoon Enkhuizen-vrijwilligers bekroond met niet één, maar twee duurzaamheidsawards.

Judith van Duijne, het brein achter Schoon Enkhuizen, deelt haar trots over de nationale erkenning: "Het is voor ons een stukje erkenning voor wat we doen. Voor iedere vrijwilliger die in zijn vrije tijd de rotzooi van een ander op ruimt. Dat we dan ook gezien worden door heel Nederland is natuurlijk heel speciaal", zegt ze.

De eerste prijs, voor de 'Beste Waardering in Noord-Holland', erkent het belang en de impact van het schoonmaakinitiatief binnen de provincie. De tweede prijs, voor het 'Beste Initiatief in heel Nederland', plaatst Schoon Enkhuizen in de schijnwerpers als voorbeeld voor vergelijkbare initiatieven verspreid over het hele land. De organisaties Plastic Soup Foundation en Bid Improvement reikten de duurzaamheidsawards uit ter erkenning van initiatieven die bijdragen aan een schonere leefomgeving.

Clean Up Hoorn verkozen tot publiekswinnaar

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]