Ga naar Content

Poku bezorgt coach Sierksma mooi afscheidscadeau en Jong Ajax komt net tekort

Door het ontslag van AZ-trainer Pascal Jansen schuift Jan Sierksma door naar de Alkmaarse hoofdmacht. Zijn team Jong AZ gaf de jonge coach een mooi afscheidscadeau. Tegenstander FC Dordrecht werd vermorzeld met 5-1. Grote man was Ernest Poku met drie treffers. Jong Ajax deed het een stuk minder goed. Voor eigen publiek verloren de Amsterdamse talenten met 0-1 van FC Groningen. 

Ernest Poku - Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

Met Ruben van Bommel, Jayden Addai, Ernest Poku en Mexx Meerdink beschikte Jong AZ over een levensgevaarlijke aanvalslinie. Dat bleek ook wel op het trainingscomplex in Wijdewormer. Binnen zeven minuten prikte Ernest Poku al z'n eerste van de avond binnen. De rappe aanvaller scoorde nog geen competitietreffer voor AZ 1, maar een niveautje lager ging het hem maandagavond zeer goed af. De andere twee goals maakte Poku in de tweede helft.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook Van Bommel en Meerdink waren trefzeker tegen FC Dordrecht. Vooral de treffer van de blonde spits uit de Achterhoek was prachtig. Na een mooie aanval schoot Meerdink de bal stijf in de kruising. Dat zag ook Leeroy Echteld allemaal vanaf de tribune. De nieuwe trainer van Jong AZ staat morgen voor het eerst voor de groep.

Door de winst staat AZ nu op de elfde plek in de eerste divisie en is daarmee de hoogst geklasseerde beloftenploeg.

Opstelling Jong AZ: Kuijsten, Esteves (Van Aken/69), Goes, Schouten (Dekkers/69), Stam; Smit (Mastoras/78), Kwakman, Meerdink; Addai (Kewal/78), Poku, Van Bommel

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Duel Jong Ajax - FC Groningen - Foto: PRO SHOTS / Toon Dompeling

Jong Ajax

Met Anton Gaaei en Silvano Vos in de basis deed Jong Ajax het helemaal niet verkeerd tegen de nummer zes van de ranglijst. Alleen FC Groningen verkeerd in prima vorm. Al tien duels op rij zijn de Noordelingen ongeslagen.

Ook op sportpark De Toekomst namen de bezoekers snel het heft in handen. Na zeventien minuten knalde Thom van Bergen via de onderkant van de lat raak, 0-1. Het initiatief bleef bij FC Groningen in de eerste helft. Na rust veranderde het spelbeeld drastisch. De jonge Ajacieden bepaalden het spel, maar het ontbrak aan de juiste afronding. Zo kreeg Anass Salah-Eddine een aardige schietkans, maar de inzet van de linksback ging naast. En dus gingen de punten naar Groningen.

Na 22 wedstrijden staat Jong Ajax op de vijftiende plek. Volgende week maandag ontvangt de ploeg van Dave Vos FC Dordrecht in eigen huis.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gaaei (Vink/46), Aertssen, Kaplan, Salah-Eddine; Vos (Brandes/46), Misehouy, Fitz-Jim; Sarfo, Kalokoh (Gorter/74), Banel

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52