Ga naar Content

Leeroy Echteld volgt Jan Sierksma op als trainer Jong AZ

Leeroy Echteld is de nieuwe trainer van Jong AZ. De 55-jarige Amsterdammer vervangt Jan Sierksma, die is doorgeschoven naar het eerste om assistent van Maarten Martens te worden. Echteld ligt tot de zomer van 2026 vast bij de Alkmaarders. 

Leeroy Echteld tijdens de KNVB-beker tegen Go Ahead Eagles - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Echteld is geen onbekende in Alkmaar. Hij speelde in het seizoen 1997/98 een halfjaar in het shirt van AZ.  Daarnaast was hij in het verleden actief als trainer in de jeugdopleiding en assistent van John van den Brom. De Amsterdammer had de afgelopen anderhalf jaar tweededivisionist De Treffers onder zijn hoede. Hij zal zijn werkzaamheden bij AZ combineren met het assistentschap bij Jong Oranje.  

"Het is heerlijk om weer thuis te komen bij AZ", stelt Echteld over zijn terugkeer. "Ik wil graag weer werkzaam zijn in het betaald voetbal. Het trainerschap van Jong AZ combineren met mijn taken bij Jong Oranje zie ik als een fantastische uitdaging. Ik denk dat dit een heel goede zet voor mij en mijn ontwikkeling is."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jong AZ komt maandagavond in actie tegen FC Dordrecht. Echteld zit dan nog niet op de bank, hij start een dag later met zijn werkzaamheden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52