Ga naar Content

Domper voor zwalkend Telstar: verlies tegen hekkensluiter TOP Oss

In de eerste divisie heeft Telstar de kelderkraker tegen TOP Oss verloren. De Velsenaren kregen vlak voor tijd de winnende goal van de Brabanders te verwerken en kwamen die klap niet meer te boven: 1-0. Tot overmaat van ramp viel topscorer Zakaria Eddahchouri geblesseerd uit.

Zakaria Eddahchouri valt geblesseerd uit bij Telstar - Foto: Pro Shots

In Brabant kreeg Telstar in de openingsfase meteen een domper te verwerken. Zakaria Eddahchouri viel uit met een knieblessure. De spits, die al elf doelpunten op zijn naam heeft staan, moest na iets meer dan een kwartier de strijd staken. De blessure zou voor Eddahchouri ook persoonlijk vervelende gevolgen kunnen hebben, want hij staat in de belangstelling van FC Groningen. De aanvaller werd al snel vervangen door Christos Giousis.

Technisch manager Peter Hofstede van Telstar kon aan NH Nieuws bevestigen dat er "meerdere clubs" geïnteresseerd zijn en hebben geïnformeerd naar de diensten van Zakaria Eddahchouri. De club is nog niet in onderhandeling met geïnteresseerde partijen. 

De eerste grote kans was voor Telstar. Na twintig minuten spelen gaf Jay Kruiver een harde voorzet na een flitsende aanval, maar Youssef el Kachati slaagde er niet in om de bal achter TOP Oss-doelman Mike Havekotte te krijgen. Ondanks de geblesseerde aftocht van Eddahchouri, ging Telstar wel steeds beter voetballen. Toch hielden beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht en bleven de grote kansen uit, ondanks dat invaller Giousis met een afstandsschot nog wel dichtbij was.

De ploeg van Mike Snoei was beduidend beter dan hekkensluiter TOP Oss, maar kwam moeilijk in scoringspositie. El Kachati was nog wel eventjes gevaarlijk na een steekpass van Kruiver, maar het was in aanvallend opzicht meestal afhankelijk van Giousis. TOP Oss, dat slechts twaalf competitiedoelpunten heeft gemaakt, was heel slordig en kon maar weinig voor mekaar spelen.

Het schip in

Tom Overtoom schoot tien minuten voor tijd nog gevaarlijk op doel. Met een vlammend schot dat nog van richting werd veranderd, testte hij Havekotte. Een paar minuten voor tijd kreeg Telstar geheel tegen de verhouding in alsnog de deksel op de neus. Konstantinos Doumtsios zette TOP Oss op voorsprong: 1-0.

Na de nederlaag blijft Telstar op de negentiende plaats in de eerste divisie staan en ziet het hekkensluiter TOP Oss naderen tot op een punt. Volgende week wacht de ontmoeting met concurrent FC Den Bosch.

Opstelling Telstar: Koeman Jr; Kruiver (Van den Heerik/90), Apau, Guinari, Oude Kotte, Turfkruier (Seedorf/76); Bakker, Overtoom, Plat; El Kachati (Tahiri/76), Eddahchouri (Giousis/19)

Lees ook