Ga naar Content

Wéér sluit burgemeester woning in IJmuiden

Opnieuw ziet burgemeester Frank Dales van Velsen geen andere mogelijkheid dan het sluiten van een woning in zijn gemeente. Hij kwam tot deze beslissing nadat er voor de deur van een portiekwoning aan het Vierkante Bos in IJmuiden een stuk vuurwerk met daarbij brandbare vloeistof tot ontploffing werd gebracht. Het is de zoveelste sluiting in korte tijd. 

Het Vierkante Bos in IJmuiden. - Foto: Google Streetview

Dit keer ging het mis in de nacht van zondag op maandag. Voor de deur van een woning aan het Vierkante Bos in IJmuiden werd een stuk vuurwerk met een brandbare vloeistof tot ontploffing gebracht. Voor de politie reden om meteen een onderzoek te starten.

Zij lieten de burgemeester weten dat het niet ondenkbaar was dat zoiets op korte termijn nog eens zou kunnen gebeuren, reden voor Dales de woning voor in ieder geval twee weken te sluiten. "Ik wil er alles aan doen wat binnen mijn mogelijkheid ligt om dit te voorkomen. De aanwezigheid van de bewoner in de woning vormt een gevaar voor zijn eigen veiligheid en die van de omgeving", aldus de burgemeester in een schrijven aan de gemeenteraad. "Met een tijdelijke sluiting van de woning wordt de kans op herhaling beperkt."

Meer sluitingen

Onlangs sloot Dales ook al Marbella Lounge Club aan de Kennemerstraat en woningen aan de Warmenhovenstraat en de De Noostraat. Daarnaast wilde hij door middel van extra cameratoezicht in het centrum meer grip krijgen op het gevoel van onveiligheid dat er leeft in zijn gemeente.

Het is al langere tijd onrustig in IJmuiden. Er zou sprake zijn van rivaliserende drugsbendes. Het aantal geweldsdelicten neemt er ook toe. 

Lees ook