Ga naar Content

Carrièreswitch voor Telstar-speler Sebbe Augustijns: Belg stopt per direct met voetbal

Middenin het seizoen stopt Sebbe Augustijns met profvoetbal. De 24-jarige Belgische voetballer van Telstar kiest voor een carrièreswitch en gaat aan het werk in het bedrijf van zijn schoonfamilie. "Ik heb inmiddels andere ambities in het leven en ga amateurvoetbal combineren met een job", aldus Augustijns.

Sebbe Augustijns (r) in actie - Foto: Orange Pictures

Ook de afstand tussen zijn geboorteland België en Velsen-Zuid hielp niet mee. Zijn zaakwaarnemer laat weten dat het niet aan Telstar lag en dat de club mee heeft gewerkt in het besluit van de voetballer.

Augustijns kwam afgelopen zomer transfervrij over van RKC Waalwijk. De Belgische middenvelder was een vaste waarde in het team van trainer Mike Snoei. Hij speelde twintig duels voor Telstar en miste slechts één wedstrijd vanwege een schorsing. 

Guinari

Verdediger Peter Guinari lijkt de nieuwste aanwinst van Telstar te zijn.  Afgelopen zomer was de club al bezig om de international van de Centraal Afrikaanse Republiek naar Velsen-Zuid te halen, maar nu lijkt het papierwerk te zijn afgerond. Guinari speelde de afgelopen jaren in Duitsland voor clubs als FC Pipinsried en 1860 München II. Zijn laatste club was FC Wiltz 71 uit Luxemburg.  In de voorbereiding deed Guinari al enkele oefenwedstrijden mee met Telstar.

Telstar hervat de competitie op vrijdag 12 januari met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52