Ga naar Content

Beleefde Belg Sebbe Augustijns kiest met Telstar voor meer speeltijd

Sebbe Augustijns stond vandaag voor het eerst op het veld bij Telstar. Transfervrij komt de 23-jarige middenvelder over van RKC. "Een hele leuke groep met allemaal sociale en goede voetballers."

Sebbe Augustijns over zijn keuze voor Telstar - NH Nieuws

In zijn jeugd speelde Augustijns voor diverse clubs in België en in de zomer van 2019 maakte hij de stap naar RKC. Zijn competitiedebuut voor de Waalwijkers liet even op zich wachten. Begin januari 2021 viel hij in tegen sc Heerenveen. "Dat is een droom voor iedere voetballer", blikt Augustijns terug op dat bijzondere moment. "Alleen jammer dat de speelminuten wat uitbleven."

"Speeltijd"

Na zijn debuut kwam de uiterst beleefde Belg niet verder dan één basisplaats en wat invalbeurten. Na vier seizoenen RKC stond de teller op 22 duels. Van rancune is absoluut geen sprake bij Augustijns. "Ik heb de deur daar met een goed gevoel dichtgetrokken. Ik ben begonnen bij Jong RKC en heb mij opgewerkt naar het eerste. Heb mijn debuut gemaakt." Speeltijd is voor Augustijns dus de belangrijkste reden om voor Telstar te kiezen.

"De bal afpakken is wel één van mijn sterkste punten"

Telstar-middenvelder Sebbe Augustijns

Bij Telstar wordt Augustijns gezien als de vervanger van Anass Najah. De middenvelder was vorig jaar één van de sterkhouders in Velsen-Zuid. "Dat hoorde ik ook", aldus de nieuwe Witte Leeuw. "De bal afpakken is wel één van mijn sterkste punten." Waar Najah zijn loopbaan gaat vervolgens is nog onduidelijk, hij heeft aan de club laten weten een nieuwe stap te willen maken.

"Trouwfeestje"

De afgelopen jaren hebben er bij Telstar behoorlijk wat Belgische voetballers op het veld gestaan. Onder andere Senne Lynen en Anthony Swolfs. "Drie weken geleden zag ik toevallig Senne en Anthony op een trouwfeestje. Daar heb ik ze wel naar hun ervaringen gevraagd."

Aanstaande zaterdag staan de eerste oefenduels van het seizoen op het programma. In een drieluik speelt Telstar voor eigen publiek tegen de amateurs van Stormvogels en VV IJmuiden. 

Sebbe Augustijns over de Belgische connectie en zijn vertrek bij RKC - NH Nieuws

Lees ook