Ga naar Content

Gunstige bekerloting voor AZ, AFC naar Vitesse in achtste finales KNVB-beker

Als enige Noord-Hollandse club zaten AZ en AFC in de kokers voor de loting van de achtste finales van de KNVB-beler. De Alkmaarders zijn daarbij gekoppeld aan Quick Boys. De amateurs schakelden deze week NAC Breda uit. AFC gaat op bezoek bij Vitesse

Vangelis Pavlidis brak namens AZ de ban - Foto: PRO SHOTS / Ron Jonker

AZ plaatste zich gisteren voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Onder erbarmelijke omstandigheden werden de amateurs van HHC Hardenberg na verlenging over de knie gelegd. De ploeg van Pascal Jansen won met 3-2 op Sportpark de Boshoek. De trainer noemde het achteraf een wedstrijd in de 'top 5 slechtste wedstrijden ooit'. Quick Boys is de nummer twee van de tweede divisie.

AFC won gisteravond van RKAV Volendam. In het stadion van FC Volendam wonnen de Amsterdammers met 1-0 door een doelpunt van Wessel Been. De ploeg van trainer Benno Nihom staat in de tweede divisie op de achtste plaats.

De wedstrijden in de KNVB-beker zullen op 16, 17, 18 januari gespeeld worden. De wedstrijd tussen PSV en FC Twente werd eerder vanavond afgelast vanwege het onbespeelbare veld.

De volledige loting:

Hercules - Cambuur
Feyenoord - PSV/FC Twente
AZ - Quick Boys
Excelsior Maassluis - ADO Den Haag
Vitesse - AFC
NEC - Go Ahead Eagles
Almere City FC - Fortuna Sittard
Excelsior Rotterdam - FC Groningen

Lees ook