Ga naar Content

Dramatische avond voor AZ: PSV deelt mokerslag uit tijdens topper

AZ is in eigen huis pijnlijk te kijk gezet door koploper PSV. Het werd 0-4 voor de Eindhovenaren en de eerste witte zakdoekjes waren te zien in het stadion. De Alkmaarders produceerden slechts één schot en die was niet eens op het doel. 

Een zéér pijnlijke avond voor AZ in eigen huis tegen PSV - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

AZ had de goede hoop om de Europese uitschakeling tegen Legia Warschau weg te spoelen tegen PSV. De eerste tegenvaller werd vlak voor de aftrap bekend; doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro was teruggekeerd uit Polen met een blessure. Zijn vervanger was Hobie Verhulst en die stond aan de basis van de eerste treffer van PSV. Een slechte terugspeelbal van David Møller Wolfe werd onderschept door Malik Tillman en Verhulst tikte hem aan.

Scheidsrechter Dennis Higler besloot na inmenging van de VAR PSV een penalty te geven. Luuk de Jong zette PSV op voorsprong: 0-1. Daarna ging het van kwaad tot erger. Ismael Saibari maakt de tweede van de Eindhovenaren en binnen een kwartier werd het zelfs 0-3 door Sergiño Dest.  Pascal Jansen had vlak voor de rust genoeg gezien en greep keihard in: Djorde Mihailovic, Ernest Poku en Tiago Dantas gingen naar de kant. Dani de Wit, Ibrahim Sadiq en Kenzo Goudmijn.

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De AZ-supporters hadden genoeg gezien en zwaaiden met witte zakdoekjes. Jansen moest het ook ontgelden in Alkmaar. Hij zag dat PSV een versnelling terugschakelde in de tweede helft. Toch breiden de Eindhovenaren de voorsprong nog meer uit tot 0-4 na een voorzet van Saibari op De Jong. Het duurde tot de 64e minuut, voordat AZ de eerste mogelijkheid kreeg. Vangelis Pavlidis gaf voor en invaller De Wit kon van dichtbij niet scoren. 

Ondanks de enkele kans van AZ was het duel al lang en breed gespeeld. De teleurgestelde fans van de Alkmaarders hadden al snel genoeg gezien en gingen naar huis. In de slotfase gebeurden er geen spannende dingen meer en bleef het 0-4. 

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe (Kasius/66); Clasie, Dantas (Goudmijn/36), Mihailovic (D. De Wit/36); Poku (Sadiq/36), Pavlidis, Van Bommel (Van Brederode/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52