Ga naar Content

Hersteltraining in de gym loopt verkeerd af: AZ-keeper Ryan uitgeschakeld door gebroken jukbeen

AZ kan komende donderdag tegen Legia Warschau vrijwel zeker geen beroep doen op doelman Mathew Ryan. De Australiër liep bij de hersteltraining in de gym een gebroken jukbeen op, Hoe dat precies is gebeurd, is niet bekend. Volgens AZ is de keeper geopereerd en enkele weken uitgeschakeld. 

AZ-keeper Mathew Ryan - Foto: Pro Shots/ Jasper Ruhe

Zaterdagavond verdedigde Ryan nog gewoon het doel in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Als vervanger van moet trainer Pascal Jansen kiezen in Polen kiezen tussem Hobie Verhulst en Rome-Jayden Owusu-Oduro. Verhulst moest na de komst van Ryan zijn plek als eerste doelman afstaan. Owusu-Oduro is de keeper van Jong AZ en speelde nog niet eerder in AZ 1. 

AZ moet de wedstrijd tegen Legia Warschau winnen om Europees verder te bekeren. Bij een gelijkspel of nederlaag eindigen de Alkmaarders niet bij de eerste twee in de groep en is de Conference League voorbij.  

Tot de winterstop speelt AZ verder nog de topper in de eredivisie tegen PSV en in het KNVB-bekertoernooi tegen de amateurs van HHC Hardenberg. 

Lees ook