Gerelateerde videos

Samenvatting: VZV maakt favorietenrol waar en verslaat Volendam

VZV kende een dipje in de eerste helft tegen HV Volendam, maar was uiteindelijk ruim te sterk: 32-24. Door de overwinning blijft de ploeg uit 't Veld nog altijd in het spoor van koploper Venlo.

VZV schoot uit de startblokken en het leek alsof ze een simpele avond tegemoet zouden gaan tegen een tam spelend Volendam. De bezoekers waren slordig en liepen halverwege de eerste helft al achter de feiten aan: 12-5. Door de ruime achterstand was trainer Zsigmond Makay genoodzaakt om twee vroege time-outs aan te vragen. Dat resulteerde uiteindelijk wel in het juiste effect, want Volendam knokte zich terug tot 18-16. Jaimy Mens was daarin belangrijk met acht treffers voor de rust. Zij werd uiteindelijk ook topscorer met elf punten.

In de tweede helft toonde VZV opnieuw haar kwaliteiten. Het gat met Volendam groeide snel. De benutte strafworpen van Carmen van der Kroon waren daarin belangrijk. VZV bleek in de slotfase conditioneel ook sterker dan Volendam en liep zodoende uit naar een ruime zege: 32-24.

Koploper Venlo

Door de zege blijft VZV bovenin meedraaien in de eredivisie. De ploeg van trainer Edwin Janssen vinden we terug op plek drie en heeft slechts twee punten achterstand op koploper Venlo. Volgende week gaat VZV op bezoek bij Venlo. Volendam staat op de negende plaats, een plek die aan het einde van de reguliere competitie de degradatiepoule betekent.