Resterende minuten in Waalwijk doorstaat Ajax; tweede uitzege in vier dagen

Ajax heeft in de resterende minuten de zege in Waalwijk over de streep getrokken tegen RKC. Dat duel werd op 30 september gestaakt na een vervelende botsing tussen Brian Brobbey en RKC-doelman Etienne Vaessen. Bij het staken was de stand 2-3, die is niet veranderd.

Kristian Hlynsson en Brian Brobbey (r) stonden bij de hervatting op het veld - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Bij Ajax waren er drie nieuwelingen in de nieuwe opstelling. Zo speelden Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic en Kristian Hlynsson. Dat ging ten koste van de geblesseerden Jay Gorter, Amourricho van Axel Dongen en Silvano Vos. Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis scoorden in september voor Ajax, Michiel Kramer en Yassin Oukili.

Tekst gaat verder onder de tweet.

In de resterende tien minuten (inclusief blessuretijd) waren er geen grote kansen meer voor beide ploegen. Daardoor trok Ajax de tweede uitzege in vier dagen (zondag tegen NEC) over de streep.

Ajax werd in Waalwijk gesteund door kleine driehonderd supporters die hun ploeg ook bij deze mini-wedstrijd kwamen aanmoedigen. "Het is de liefde van ons leven. We pakken alle wedstrijden, dus ook dit."

Uit waardering kregen ze allemaal een sjaaltje met de tekst 'zes minuten lang voor onze club uit Amsterdam'. Een parodie op het populaire supporterslied dat bij de wedstrijden wordt gezongen. "Dat je drie uur rijdt om tien minuten voetbal te kijken is eigenlijk idioot."

Tekst gaat door onder de video.

Zes minuten lang - NH Nieuws

Door de overwinning op RKC stijgen de Amsterdammers naar de zesde plek op de ranglijst. Go Ahead Eagles staat vijfde met slechts één puntje meer.

Sparta Rotterdam is komende zaterdagavond de eerstvolgende tegenstander in de Johan Cruijff Arena. Dat duel begint 18.45 uur en is uiteraard te volgen in onze liveblog.

Opstelling Ajax: Gorter (Ramaj/84); Rensch, Sutalo, Avila, Hato; Berghuis, Vos (Tahirovic/84), Taylor; Forbs, Brobbey, Bergwijn (Van Axel Dongen/79/Hlynsson)