Start van hoofdcontent

Heerhugowaard

nl

Bewoners in de kou door kapotte voordeur: zorginstelling wacht al weken op reparateur

7 december 2023, 06.14 uur · Aangepast 7 december 2023, 08.41 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

In de hal van zorginstelling Philadelphia in Heerhugowaard is het al weken ijskoud. De elektrische voordeur is kapot, maar de reparateur is de komende weken helemaal volgeboekt. "Dit zorgt wel voor onrust."

De voordeur van de Heerhugowaardse zorginstelling is al weken stuk - Foto: Streekstad Centraal

Het zorgcomplex aan het Tamarixplantsoen biedt een veilige woonplek aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Kan iedereen daar nu zomaar binnenlopen? "We hebben nog wel een eigen voordeur ertussen", zegt een medewerkster tegenover mediapartner Streekstad Centraal. "Het is dus niet onveilig. Maar het is wel heel koud."

Woonwaard, de eigenaar van het complex en verhuurder van de woningen, is bekend met het probleem. "We zijn er volop mee bezig", laat een woordvoerder weten. "Dat het lang duurt, dat vinden wij ook. Maar het ontbreekt helaas aan mankracht."

Tekst gaat verder na foto

Assa Abloy was voor een reactie niet bereikbaar - Foto: Streekstad Centraal

Werkzaamheden als deze worden uitbesteed aan 'vaste partners'. Woonwaard heeft geen eigen reparateurs in dienst. Het bedrijf Assa Abloy is verantwoordelijk voor het onderhoud, maar wil Streekstad Centraal niet te woord staan.

Op korte termijn wordt de storing in elk geval niet verholpen. "De datum die ik nu kan geven is 20 december, onder voorbehoud", aldus de woordvoerder van Woonwaard. "Misschien dat het ook eerder al lukt. We bellen er meerdere keren per week over."