Ga naar Content

Ook trainer Kohler weg bij Volendam, Michael Dingsdag volgt hem tijdelijk op

Trainer Matthias Kohler keert niet meer terug op de bank bij FC Volendam. De club heeft zojuist laten weten dat assistent Michael Dingsdag in de uitwedstrijden tegen Feyenoord en sc Heerenveen de eindverantwoording krijgt. Vanochtend leidde Dingsdag voor het eerst de (besloten) training.

Michael Dingsdag - Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

De trainer van Jong FC Volendam wordt geassisteerd door Regillio Simons en keeperstrainer Frank van der Geest. Dingsdag betreurt de situatie bij Volendam waar vrijdag de voltallige technische staf bekend maakte op te stappen. Dit naar aanleiding van het ontslag van het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Smit. "Als de club en de spelers een beroep op mij doen, ben ik vanzelfsprekend bereid de club te ondersteunen", zegt Dingsdag in een verklaring op de website. 

FC Volendam denkt nog na over een permanente oplossing. Dingsdag is niet in het bezit van de vereiste papieren die nodig zijn om voor langere tijd als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Bovendien speelt Jong FC Volendam over anderhalve week vrijwel gelijktijdig met het eerste elftal. Simons is wel in het bezit van het hoogste diploma. 

Drie maanden geleden was Dingsdag te gast in voetbaltalkshow De Aftrap. Kijk die uitzending in onderstaande video terug.

De Aftrap van vrijdag 15 september met Michael Dingsdag en Theo Brinkman - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook