Ga naar Content

Met video: zeehond duikt op langs de weg in Assendelft

Een bijzondere vondst zondagavond in Assendelft. Daar hebben bewoners op de Vaartdijk een zeehond gevonden. De politie was snel ter plaatse en kon niet geloven wat ze zagen. "We weten dat wij een veelzijdig werkgebied hebben. Maar we hadden nooit verwacht een zeehond tegen te komen tijdens onze dienst", schrijft een agent op Facebook.

Zeehond gevonden in Assendelft - Foto: Politie

De verdwaalde zeehond is opgehaald door de dierenambulance. "In eerste melding ging er een ambulance die kant op, denkend dat de melder een overdosis paddo's had genomen", vertelt de politie.

Het waren geen paddo's. Anoeska van Dierenambulance Kennemerland vertelde op NH Radio wat er dan gebeurt: "We gaan eerst kijken hoe het dier is, of hij niet gewond is bijvoorbeeld. We maken dan een filmpje voor Pieterburen, zij kunnen dan zien hoe het gaat. Als hij gezond is, zetten we hem uit in zee."

Op social media melden bewoners dat er wel vaker een zeehond is gezien in de Zaan. Een tijdje terug werd er zelf een gespot in de Purmerringvaart in Purmerend en ook in het Markermeer.

Terug in zee

Dierenambulance Kennemerland laat weten dat ze het dier in overleg met zeehondencentrum Pieterburen weer hebben vrijgelaten in zee. "Hij ging heel snel weer de zee in", aldus Anoeska.

Bekijk de reddingsactie in de video hieronder.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook