Ga naar Content

Kotter muurvast: ook laatste poging lostrekken mislukt

Ook de poging van vandaag om de kotter los te krijgen, is mislukt. Even leek het erop dat er beweging in het schip zat, maar dat bleek uiteindelijk onvoldoende om deze van het strand te krijgen. Inmiddels wordt het weer eb en komt er definitief een eind aan deze poging. 

Foto: De gestrande kotter. Fred Segaar/NH Nieuws

De vastgelopen kotter houdt Zandvoort al negen dagen in zijn greep. Op hulp van Rijkswaterstaat of de gemeente hoeft de schipper niet te rekenen, hij is namelijk volledig zelf verantwoordelijk voor het loskrijgen van zijn kotter. 

Er zijn al meerdere pogingen gedaan om het schip los te trekken, maar vooralsnog is dat nog niet gelukt. Omdat instanties niet helpen, zijn het collega-vissers die op dit moment helpen en hun eigen kotters inzetten bij de reddingsactie.

Ultieme poging

Een woordvoerder van de gemeente Zandvoort laat vanavond weten: "We begrijpen dat de kotter helaas vanavond niet is losgekomen. Hierdoor ontstaat er een nieuwe situatie waarbij we samen met de schipper en de betrokken partijen in overleg gaan en naar een oplossing zoeken."

De ultieme reddingspoging trok veel bekijks vanavond. Ook Lisette, de dochter van de schipper, was aanwezig “Het is spannend. Ik ben toch wel zenuwachtig, maar we blijven positief. Dit is wel echt de ultieme poging. Dit moet het gaan worden.” 

Een andere omstander zegt: “Het gaat wel lukken, hij loopt goed. Ze moeten erop letten dat die kabel niet breekt. De boot heeft genoeg PK’s om alles los te trekken, maar je moet voorzichtig doen.”

Kijk in onderstaande video de reddingsactie terug. 

Veel bekijks op het strand vanavond - NH Nieuws

Lees ook