Ga naar Content

Voorlopig geen nieuwe reddingspoging gestrande viskotter en sleepboot vanwege slechte weer

De viskotter op het strand van Zandvoort blijft daar nog wel even liggen. Na een eerdere mislukte reddingspoging is besloten om tot zondag te wachten voor er weer actie wordt ondernomen. Het slechte weer zit de redders in de weg.

Gestrande viskotter bij Zandvoort - Foto: John Dalhuijsen

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat vertelt tegen NH dat een bergingsactie 'voorlopig niet aan de orde is vanwege het slechte weer'.

Zowel de viskotter als de sleepboot die ook is gestrand na een eerste reddingsactie, liggen nu veilig, aldus de woordvoerder. "Als je zou gaan slepen kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Dan kan het erger worden en zouden de boten zelfs kunnen zinken, de boten liggen nu veilig vast."

Nieuwe poging

Ondanks de harde wind die vandaag wordt voorspeld, blijft de situatie volgens de woordvoerder voor beide boten veilig. Wanneer een nieuwe poging wordt ondernomen is nog niet helemaal duidelijk. "Niet eerder dan het weekend of erna, dat durf ik nog niet precies te zeggen." 

Op dit moment vergadert Rijkswaterstaat over een nieuwe poging. Woordvoerder Walter Sans van de gemeente Zandvoort zegt hierover tegen NH: "Misschien doen ze morgen een nieuwe poging, maar ik verwacht dat het zondag wordt. Nu is er te veel wind." De bemanning van de kotter hoeft dat niet af te wachten: die is vannacht van boord gehaald. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]