Ga naar Content
Alkmaar

Luister naar De thuiskomst, aflevering 6 van De Egmondse vluchtelingenboot

21 november 2023, 06.00 uur · Aangepast 21 november 2023, 08.33 uur
Door: Redactie · Foto: NH Media

Als NH-journalist Maaike Polder terugkeert van haar zoektocht in Frankrijk en Engeland krijgt ze weinig tijd om alles te verwerken. Het lijkt erop dat strandvonder Marco, die haar de spullen van de rubberboot gaf, in de penarie zit.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Foto's, een ketting, een zwangerschapsecho en allemaal kleding: Maaike probeert aan de hand van deze voorwerpen te achterhalen wat er met deze vluchtelingen is gebeurd. 

Ze moesten eigenlijk vernietigd worden van alle autoriteiten. Maar Marco besloot ze toch stiekem aan haar te geven. In deze finale-aflevering nemen Maaike en Marco afscheid van elkaar, maar stuit ze ook op een bizarre toevalligheid. 

Aflevering 6: De thuiskomst

Nummer 6 is vooralsnog de laatste van de podcastserie De Egmondse vluchtelingenboot. Je kan de serie dus vanaf nu bingen. Je vindt alle aflevereingen op Spotify, Podimo, Apple Podcasts, Deezer, TuneIn, NPO Luister en in de app van NH.

Vergeet niet om de podcast toe te voegen aan je favorietenlijst. Zo krijg je een melding als er tóch nog een nieuwe aflevering wordt gepubliceerd.

In deze aflevering hoor je over de website waarop je alle spullen van het groene bootje kan zien. Bekijk alles hier.

Daarnaast is op Texel nu een tentoonstelling met allemaal bezittingen van bootvluchtelingen van het Kanaal in Maritiem- en Juttersmuseum Flora. Ga daar langs en zie, voel en ruik het verhaal van De Egmondse vluchtelingenboot.

Lees ook