Start van hoofdcontent

Wormer

nl

Groen Geel en Mady Tims staan voor loodzware opgave: "Volledig gaan voor lijfsbehoud"

14 november 2023, 07.00 uur · Aangepast 14 november 2023, 07.54 uur · Door Frank van der Meijden

Turbulent, zo kun je de afgelopen maanden voor korfbalvereniging Groen Geel wel noemen. De ene na de andere speler vertrok bij de club uit Wormer en bovendien kwam er een nieuwe coach: Mady Tims. Onder de vleugels van Tims zal Groen Geel alle zeilen moeten bijzetten om zich ook dit jaar weer te handhaven in de Korfbal League. 

Groen Geel zal onder Mady Tims alle zeilen bijzetten voor lijfsbehoud - NH Sport/Frank van der Meijden

Het wordt voor Tims haar eerste klus op het hoogste niveau. Ondanks de leegloop aan spelers heeft de 47-jarige trainster het volste vertrouwen in een goede afloop. "Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar vanaf het moment dat ik hier binnen kwam, wilde iedereen er volledig voor gaan", aldus Tims. 

"Het liefst wil je ze verrot schelden"

Groen Geel-speler Thomas Schagen

"Natuurlijk is het plan om op het hoogste niveau te blijven korfballen. Daar horen we ook thuis", vertelt Tims. "Lijfsbehoud zou het mooiste resultaat zijn, maar we moeten ook rekening houden met dat dit niet kan gebeuren. Er staat een jonge selectie en daar gaan we mee bouwen."

Negen spelers vertrokken bij Groen Geel: Stijn Hoekstra, Kevin Dik, 
Carlo de Vries,
Terrenc Griemink,
Fenna Jagtman,
Noor van Duijvenbode, 
Scott De Dekker,
Lindsy Krop, Martin Coevert

Thomas Schagen is juist een van de spelers die wel is gebleven. Schagen vond het achteraf gezien moeilijk twee goede vrienden in Carlo de Vries en Terrenc Griemink te zien vertrekken. "Ik heb er wel een aantal slapeloze nachten van gehad. Het liefst wil je ze verrot schelden, maar ik snap ook wel dat ze met hun carrière richting de top willen.”

Het nieuwe seizoen van de Korfbal League begint voor Groen Geel met een thuiswedstrijd tegen DOS '46. De wedstrijd in Wormer begint zaterdag om 19.00 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52