Ga naar Content

Toptalent Kees Smit tekent contract bij AZ tot 2026

AZ heeft talent Kees Smit voor langere tijd vastgelegd. Vanochtend tekende de middenvelder een contract tot medio 2026.

AZ-middenvelder Kees Smit - Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

Smit begon zijn carriere op jonge leeftijd bij De Foresters in Heiloo maar maakte al op negenjarige leeftijd de overstap naar AZ. Daar doorliep hij de jeugdopleiding en speelde hij in het team onder de 19. Afgelopen januari maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal, in de wedstrijd tegen Helmond Sport. Inmiddels heeft hij dertien wedstrijden gespeeld voor Jong AZ. 

Debuut 

Bij het team onder de 19 en bij Jong AZ behaalde Smit verschillende successen. Met het team tot 19 jaar verbaasde Smit vorig jaar vriend en vijand door de Youth League te winnen. Voor Smit was het een onvergetelijk toernooi, mede door zijn goal in Barcelona, die hij scoorde vanaf de middenlijn. 

Dit seizoen speelt hij in zowel het onder 19 team als in Jong AZ. "Bij Jong AZ maak ik nu ook de nodige minuten en ik heb mijn eerste goal al te pakken. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik goed en zoveel mogelijk blijf spelen. Het is daardoor belangrijk dat ik fit blijf, zodat ik elke dag beter word en in de wedstrijden laat zien wat ik kan," aldus Smit.

Huiberts tevreden

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij dat Smit heeft bijgetekend. "Kees is geen onbekende. Hij zit al vanaf zijn negende bij ons in de opleiding en hij heeft een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook als voetballer. Vorig jaar was Kees onderdeel van het team dat de Youth League won en momenteel breekt hij door bij Jong AZ in het betaald voetbal. De logische lijn is nu dat hij volgend jaar richting het eerste elftal gaat, zich verder gaat ontwikkelen en dat hij ook daar bepalend gaat zijn", laat Huiberts weten.

Lees ook