Ga naar Content

Van Heiloo naar Genève; familie Kees Smit smult van finale AZ

AZ Onder 19-speler Kees Smit staat vanavond met zijn ploeggenoten in de finale van de prestigieuze Youth League. Uiteraard is zijn familie vanuit Heiloo afgereisd naar het Zwitserse Genève om Kees te zien schitteren in de eindstrijd tegen Hajduk Split. "Vanavond knallen we erop, dan vreten we ze op en dan winnen we gewoon."

Familie Kees Smit kijkt reikhalzend uit naar Youth League-finale AZ - NH Nieuws

De familie Smit is per auto afgereisd naar Zwitserland om Kees hopelijk later deze avond met de trofee in zijn handen te zien. "We gaan vaak kijken, maar dit is natuurlijk helemaal uniek", zegt oma Smit. 

Wereldgoal

De vriendin van Kees hoopt dat de middenvelder net zoals in de kwartfinale tegen FC Barcelona weer het net weet te vinden. "Hij zei dat hij er vooral heel veel zin in heeft en dat hij geen druk voelt. Hij heeft beloofd dat hij weer een goal voor ons zou maken."

Tekst gaat verder onder de wereldgoal van Kees Smit tegen FC Barcelona. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Sinds de oprichting van de baby Champions League in het seizoen 2013/2014 bereikte nooit eerder een Nederlandse ploeg de finale. AZ deed dat door topteams als Barcelona en Real Madrid op overtuigende wijze uit te schakelen. 

NH Sport doet op de radio, app en site uitgebreid verslag van de unieke finale in de Youth League tussen AZ Onder 19 en Hajduk Split. Flitsen van de wedstrijd zijn vanaf 18.00 uur te horen op NH Radio. 

Barathi van Elst heeft de huidige lichting spelers van AZ Onder 19 van jongs af aan zien opgroeien. Ze is trots dat de ploeg zo ver is gekomen.

Tekst gaat verder onder de video.

Barathi van Elst is supertrots op de AZ-ploeg - NH Sport/Frank van der Meijden

Om 18.00 uur vanavond is de aftrap in het stadion van FC Servette dat naar verwachting met zo'n 15.000 dolenthousiaste Kroaten en zo'n 200 supporters van AZ zal zijn gevuld. 

Lees ook