Ga naar Content

Trainer Henk Wisman breekt in De Aftrap lans voor Brobbey: "Rendement te laag, maar dat is trainbaar"

Juist op het moment dat hij het felst bekritiseerd wordt, zet trainer Henk Wisman Ajacied Brian Brobbey in het elftal van FC De Aftrap. De 66-jarige Amsterdammer is gecharmeerd van Brobbey, ook al mist hij de mooiste kansen. "Zijn rendement is te laag, maar dat is trainbaar."  

Henk Wisman ziet echt wel iets in bekritiseerde Brian Brobbey - NH Sport/ Edward Dekker

Wisman is vanavond te gast in voetbaltalkshow De Aftrap. Hij zit met Stanley van Kesteren, medewerker talentonwikkeling bij de KNVB, aan tafel. Tegen het einde van de uitzending mogen de gasten altijd één speler aan het elftal van de week toevoegen en er eentje uithalen. Wisman kiest ervoor om Telstar-spits Zakaria Eddahchouri in te wisselen voor Brobbey. 

Wisman denkt dat 21-jarige Amsterdammer veel beter kan dan hij nu laat zien. "Als spits uit de Ajax-jeugdopleiding moet je niet op je zwakke punten, maar juist op de goede dingen trainen. Dat is bij Brobbey toch doelpunten maken. Daar heeft het, denk ik, aan ontbroken."

"Er lopen best goede Volendamse voetballers rond in het betaalde voetbal in Nederland" 

Voormalig hoofd jeugopleiding FC Volendam Stanley van Kesteren

Beide gasten laten ook hun licht schijnen op de situatie bij FC Volendam. Wisman promoveerde als trainer in 2003 met de club naar de eredivisie, terwijl Van Kesteren in diverse functies bij de club uit het vissersdorp werkzaam was. "Ze willen hier alleen maar Volendammers in het eerste elftal en de opleiding, maar dat is niet reëel in een dorp van twintigduizend inwoners", zegt Van Kesteren. Dat er de afgelopen jaren onvoldoende talenten zijn doorgebroken, spreekt hij tegen: "Er lopen best goede Volendamse voetballers rond in het betaalde voetbal." 

Van Kesteren vindt dat Team Jonk voldoende tijd moet krijgen om hun plannen uit te voeren. "Er is wel wat veranderd als het om de identiteit gaat, maar dat heeft ook te maken met het niveau waarop je presteert. Team Jonk is drie, vier jaar bezig. Ze zijn van onderaf aan bezig en het is hopen dat die jongens uiteindelijk in het eerste team komen. Dat is het doel."

Wil je de hele uitzending van De Aftrap zien, klik dan op onderstaande video. Op tv kun je De Aftrap elke vrijdag vanaf 17.10 uur bij NH Sport. Daarna volgt elk uur de herhaling.

Tekst gaat door onder de video.

De Aftrap van vrijdag 10 november met Henk Wisman en Stanley van Kesteren - NH Sport/Edward Dekker

Volgende week zijn voormalig bondscoach Guus Hiddink en algemeen directeur van Telstar Leon Annokkee te gast. 

Lees ook