Ga naar Content

Ajax blijft laatste in poule na verlies tegen Brighton & Hove Albion

In de Europa League heeft Ajax met 2-0 verloren van Brighton & Hove Albion. In de eerste helft creëerden de Amsterdammers geen uitgespeelde kansen. In de tweede helft lukte dat wel, maar stond het vizier niet op scherp: iets wat Brighton wel op orde had.    

Joel Veltman (l) in duel met Brian Brobbey (r) - Foto: PRO SHOTS / Stanley Gontha

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd. Via schoten van Steven Berghuis en Kristian Hlynsson werd Ajax gevaarlijk. Toch kwam Brighton op voorsprong na een foute pass van Silvano Vos. De Engelsen sloegen meteen toe en Ansu Fati maakte de eerste goal van de avond. 

Ajax speelde geen slechte eerste helft, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Dat resulteerde in de 0-1 ruststand. 

Tekst gaat verder onder de foto

Silvano Vos na de 0-1 van Brighton - Foto: PRO SHOTS / Ron Baltus

Na rust begon Ajax slecht aan het restant van de wedstrijd. Simon Adingra kon vogelvrij binnenschieten en zo was de marge twee in het voordeel van de Engelsen. Trainer John van 't Schip probeerde met een aantal wissels het spel te veranderen. Dat lukte redelijk.

Geen geluk

De bezoekers bleven gevaarlijk. Toch was Ajax in de 70e minuut dicht bij de aansluitingstreffer. De inzet van Brian Brobbey ging via beide palen net niet de goal in. Een paar minuten later was Carlos Forbs ook dicht bij een doelpunt. Zijn poging ging voorlangs. 

Ajax was naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer en speelde vol op de aanval. Toch lukte het de Amsterdammers niet om te scoren vanavond. En zo verloor Ajax met 2-0 van Brighton & Hove Albion.

Door het verlies blijft Ajax laatste in de poule. In groep B van de Europa League spelen AEK Athene en Olympique Marseille later vanavond nog tegen elkaar.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei (Sosa/57), Rensch (Mikautadze/78), Šutalo, Hato; Vos (Tahirović/ 73), Taylor (Akpom/46), Hlynsson (Forbs/57); Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52