Ga naar Content

Invaller Chuba Akpom helpt Ajax aan driepunter tegen sc Heerenveen

Ajax heeft met veel pijn en moeite sc Heerenveen in eigen huis verslagen. Steven Bergwijn en Brian Brobbey zorgden voor een ruime marge in de eerste helft. Het werd toch nog spannend na een goal van Luuk Brouwers. In de slotfase maakte Chuba Akpom met twee goals aan alle onzekerheid een einde (4-1). Door de zege stijgt Ajax naar plek elf. 

Chuba Akpom zorgde voor de bevrijdende 3-1 tegen sc Heerenveen. - Foto: Pro Shots

Het begin van de wedstrijd was nog voor de Friezen. Pelle van Amersfoort werd dreigend, maar Branco van der Boomen en Diant Ramaj stonden in de weg. Via Steven Bergwijn kwam Ajax op 1-0. De aanvoerder rondde een goede pass van Steven Berghuis af. Vlak voor rust werd de marge verdubbeld via Brian Brobbey. Tóch ging Ajax met een vervelend gevoel rusten na een treffer van Luuk Brouwers (2-1). 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Brobbey dacht na een uur zijn tweede doelpunt te maken, maar zijn goal werd afgekeurd door scheidsrechter Sander van Eijck. In zijn ogen had de spits een overtreding gemaakt op Pawel Bochniewicz. De marge bleef klein en Heerenveen rook bloed. Zo kwam Ajax goed weg, nadat een poging van Amine Sahraoui op de paal belandde. 

De ingevallen Chuba Akpom maakte in de slotfase aan alle Friese hoop een einde door twee keer trefzeker te zijn (4-1). De Amsterdammers hebben nu twee duels op rij gewonnen na een reeks van tien wedstrijden zonder zege. Ajax stijgt daardoor in een week van plek achttien naar elf. 

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-coach John van 't Schip na de gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen - NH Nieuws

Eerst speelt Ajax komende donderdag thuis tegen Brighton in de Europa League, waarna Almere City FC zondag de tegenstander is. 

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei (Rensch/73), Sutalo, Hato, Martha (Sosa/83); Van den Boomen, Taylor (Vos/59), Hlynsson (Akpom/73); Berghuis, Brobbey (Forbs/83), Bergwijn 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52