Ga naar Content

KNVB straft Ajax na staken Klassieker: boete en F-side leeg tijdens Vitesse

De F-side moet van de KNVB leeg blijven tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 25 november. Dit heeft de voetbalbond besloten naar aanleiding rond de chaotische Klassieker van eind september. Ajax moet daarnaast een boete van 25.000 euro betalen. 

Protesten In de Arena tegen de RvC - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

De Klassieker werd zondag 24 september na 55 minuten definitef gestaakt, omdat tot tweemaal toe vanaf de tribune vuurwerk op het veld werd gegooid. Na de wedstrijd ontstonden buiten bij de Johan Cruijff Arena rellen. De hoofdingang van het station werd door boze supporters vernield en de Mobiele Eenheid (ME) moest ingrijpen. Twee agenten raakten daarbij gewond en meerdere supporters werden aangehouden. Drie supporters kregen celstraffen tussen de drie en vier maanden. 

F-side leeg

De KNVB straft Ajax niet voor wat buiten het stadion is gebeurd, maar alleen voor wat er afspeelde tijdens de wedstrijd. De voetbalbond gaat namelijk niet over de orde buiten het stadion. Ajax wordt bestraft vanwege het afsteken van vuurwerk vooraf aan het duel en het twee keer gooien van fakkels op het veld. 

De straf daarvoor is dat de vakken vakken 125 tot en met 129 leeg moeten blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse, vanuit de F-side werden namelijk de fakkels gegooid. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]