Maduro-effect blijft uit: machteloos Ajax verliest van Brighton

In de Europa League heeft Ajax met 2-0 verloren van het Engelse Brighton. De Amsterdammers speelden een zwakke wedstrijd en de thuisploeg kwam geen moment in de problemen.

Ook Hedwiges Maduro kan het tij bij Ajax niet keren - Foto: PRO SHOTS / Toin Damen

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Pas in de twintigste minuut was er de eerste grote kans van de wedstrijd. James Milner schoot in de handen van Ajax-keeper Diant Ramaj.

Daarna werd de thuisploeg sterker en sterker. In de 41e minuut was het Joao Pedro die uit de rebound makkelijk binnen kon tikken voor Brighton. Met een 1-0 achterstand zocht Ajax de kleedkamer op.

Ajacied Steven Berghuis (r) legt het af tegen James Milner - Foto: Pro Shots/Toin Damen

De Amsterdammers begonnen slecht aan de tweede helft. Brighton-aanvaller Ansu Fati kon met speels gemak de 2-0 maken. Vlak daarna schoot Steven Berghuis op de paal na een mooie individuele actie. De Amsterdammers probeerden wel gevaarlijk te worden, maar waren niet bij machte iets te creëren.

Het laatste kwartier was slaapverwekkend en werd het spel van Ajax slechter en slechter. Er gebeurde weinig en zo verloor interim-trainer Hedwiges Maduro zijn eerste wedstrijd als interim-trainer. Zondag gaat Ajax op bezoek bij PSV. De verwachting is dat daarna John van 't Schip als nieuwe trainer van Ajax zal worden gepresenteerd.

Stand van zaken

De andere wedstrijd in poule E gingen tussen Olympique Marseille en AEK Athene. De Fransen wonnen met 3-1. Hierdoor gaat Marseille aan de leiding in de poule met vijf punten uit drie wedstrijden. Ajax staat laatste met één punt uit drie wedstrijden.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa; Tahirović (Van den Boomen/60), Taylor, Berghuis (Godts/60); Forbs (Hlynsson/46), Brobbey (Akpom/75), Bergwijn (Vos/75).