Ga naar Content

Over en uit voor Maurice Steijn: per direct weg bij Ajax

Maurice Steijn is na goed overleg met Ajax vertrokken als coach. Steijn wist slechts één van de eerste zeven competitiewedstrijden te winnen. Na de 4-3 nederlaag in Utrecht van gisteren staat Ajax op het moment zeventiende. 

Foto: AT5

Gisteren liet Steijn nog weten 'steun vanuit de club te voelen'. Maar de Amsterdammers laten weten dat Steijn en Ajax vandaag overeen zijn gekomen dat het voor beide partijen beter was om uit elkaar te gaan. "Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer. Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt", aldus Steijn. "Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat. "

"De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter", reageert tijdelijk algemeen directeur Jan van Halst op de seizoensstart. "Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan."

Verrassing

Steijn werd in juni tot verrassing van velen gepresenteerd als de opvolger van John Heitinga. Sven Mislintat, op dat moment technisch directeur, legde uit dat Ajax met de coach van Sparta een 'overperformer' had binnengehaald. 

De eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Heracles, wist Ajax nog met 4-1 te winnen. Ook tijdens de eerste Europese wedstrijd van het seizoen, in Bulgarije tegen Ludogorets, stapte Ajax met een 4-1 overwinning van het veld. Daarna ging het bergafwaarts.

Dieptepunt

In de Arena verloor Ajax van Ludogorets (0-1) en ook in de competitie wist Ajax sinds de eerste speeldag niet meer te winnen. Wel was daar nog de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, die werd gestaakt door een zware blessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen. Ajax stond op dat moment met 2-3 voor. 

Het dieptepunt kende Ajax in de Klassieker. In de eigen Johan Cruijff Arena werd de wedstrijd tegen Feyenoord bij een tussenstand van 0-3 gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Een paar dagen later werd het duel in een leeg stadion uitgespeeld en werd het ook nog 0-4.

Donderdag neemt Ajax het in Engeland op tegen Brighton and Hove Albion in de Europa League. Hedwiges Maduro staat dan als trainer voor de groep. Hij neemt de honneurs voorlopig waar. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]