Ga naar Content

Duitse goalie Mio Backhaus helemaal op zijn plek bij FC Volendam, maar droomt van Werder Bremen

FC Volendam staat laatste in de eredivisie, maar lang niet alles is kommer en kwel in het vissersdorp. Zo staat er sinds deze zomer met Mio Backhaus weer een pareltje onder de Volendamse doellat. De talentvolle doelman kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Werder Bremen en doet het prima. "Ik ben erg blij dat ik hier mag spelen en wil de club bedanken door alles te geven wat ik heb."

Portret van FC Volendam-keeper Mio Backhaus - NH Nieuws

Op De Dijk spraken we af met de vriendelijke Mio Backhaus. Al snel valt de 1.94 meter lange goalie op tussen de locals en de toeristen. En dat betekent dat veel FC Volendam-fans met hem op de foto willen. "Ik kom hier graag. Ik waardeer de gemoedelijkheid en dat iedereen elkaar hier elkaar."

"Tuurlijk is het bij FC Volendam ook geweldig, maar Werder Bremen zit echt in mijn hart"

FC Volendam-doelman Mio Backhaus

Met veel plezier begeeft Backhaus zich in Volendam. Op het veld en ook daarbuiten dus, toch hoopt de 19-jarige sluitpost straks weer te schitteren voor z'n werkgever Werder Bremen. "Dat is wel mijn belangrijkste doel. Tuurlijk is het bij FC Volendam ook geweldig, maar Werder Bremen zit echt in mijn hart."

Aanstaande zondag komt Backhaus weer in actie met FC Volendam. Om 14.30 wordt er in het eigen stadion afgetrapt tegen Excelsior. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52