Ga naar Content

Explosief gaat af bij Hilversumse woning: 'Vanuit ons raam zagen we allemaal rook'

Aan De Loodsen in Hilversum is vanmorgen rond 02.30 een explosief afgegaan bij een woning. Daarbij is de gevel van het huis flink beschadigd geraakt. In de woning woont een gezin, niemand is gewond geraakt. Volgens de politie is het 'zeer waarschijnlijk' dat een explosief bij de woning is neergelegd. 

Explosie De Loodsen in Hilversum - Foto: Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Het explosief is in de vroege morgen afgegaan bij de woning aan de Loodsen in de buurt Villa Industria. De deur van het huis is flink beschadigd geraakt en meerdere ruiten zijn gesneuveld. De straat werd tijdelijk afgezet. De politie laat weten dat enkele getuigen rond die tijd een auto hebben horen wegrijden en dat het 'zeer waarschijnlijk' is dat een explosief bij de woning is neergelegd.

"En of wij de knal gehoord hebben", laat een buurtbewoner weten. "We zijn ontzettend geschrokken. Ons brandalarm ging gelijk af en vanuit ons raam zagen we allemaal rook in de straat."

Tekst gaat door onder de foto's. 

"Ik en mijn hond werden gelijk wakker van de explosie. Even later zagen we politie en brandweer in de straat", vertelt een andere buurtbewoners. "Wat er precies gebeurt is weet ik niet."

Eerdere explosies

Dit is de niet de eerste explosie in Villa Industria. Augustus vorig jaar was een appartementencomplex de Gashouder in dezelfde buurt het doelwit van een explosief. Daar blijft het niet bij. Vorige week werd een kiosk op het station Bussum-Zuid flink beschadigd nadat er een explosief was afgegaan.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]