Ga naar Content

Nog geen spoor van verdachte die explosief plaatste onder auto in Hilversumse wijk

Het is nog onduidelijk wie er achter het explosief zit, dat zondag werd gevonden onder een auto aan de Distelmeent in de Hilversumse Meent. Dat laat de politie weten. Het onderzoek naar de zaak loopt nog, de politie zoekt naar getuigen. 

Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Het explosief, dat op foto's het meest weg heeft van een handgranaat, werd zondagmiddag gevonden. Na de de vondst werd de buurt meteen helemaal afgezet. Een Explosieven Verkenner van de politie en de experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben lang onderzoek gedaan en het explosief meegenomen. 

Na de vondst heeft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van Hilversum het bewuste huis waar de auto geparkeerd stond, dicht laten spijkeren. 

Lees ook

Veel vragen

Wie het explosief heeft neergelegd, weet de politie twee dagen na de vondst nog niet. Ook is niet bekend waarom het explosief juist daar op straat lag. De politie laat nog niet weten om wat voor soort explosief het precies gaat. 

De politie hoopt dat buurtbewoners meer weten of misschien wat verdachts gezien hebben. Er wordt gezocht naar mensen die bijvoorbeeld eerder 'verdachte personen' hebben gezien rond de plek van de vondst of mensen die bijvoorbeeld een verdachte auto of scooter hebben gezien. Daarnaast vraagt de politie omwonenden met een bewakingscamera beelden door te sturen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]