Ga naar Content

Bondscoach Ronald Koeman schrikt van spel Ajax: "Heel ver gezakt"

Bondscoach Ronald Koeman heeft zich in de persconferentie in aanloop naar de komende EK-kwalificatiewedstrijden zeer kritisch uitgelaten over het dramatische spel van Ajax. "Als je kijkt naar wedstrijden van Ajax, dan schrik je van het niveau. AZ wint zonder alle vertrokken spelers zo simpel (2-1 winst red). Dan ben je wel heel ver gezakt", is Koeman duidelijk.

Bondscoach Ronald Koeman - Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

De huidige bondscoach verwacht ook niet dat het snel beter wordt in Amsterdam. "De spelers zullen niet veranderen."

Blessures

Oranje kampt met een karrenvracht aan blessures. Zojuist werd ook bekend dat Castricummer Teun Koopmeiners vanwege een blessure is afgevallen. Ook Frankrijk heeft te maken met meerdere (spier)blessures.  "Moeilijk om zo naar vastigheid te werken." 

"Niet onderschatten wat het doet om voor Oranje te spelen. Dat is heel anders dan spelen bij een club"

Bondscoach Ronald Koeman

Een zwaar gehavend Nederlands elftal speelt vrijdag thuis tegen Frankrijk en maandag is Griekenland de tegenstander in Athene. In poule B voor de EK-kwalificatie staat Nederland tweede achter Frankrijk. Wil Oranje zich plaatsen voor het EK van volgend jaar dan zal met name het duel tegen Griekenland cruciaal worden.

Nick Olij in actie voor Sparta - Foto: PRO SHOTS / Marcel van Dorst

Keepers

De Haarlemse keeper Nick Olij zit voor het eerst bij de selectie. De bondscoach liet niets los wie er vrijdag op doel staat. Andries Noppert zit in een vormdip, maar keepte al wel de nodige interlands. Terwijl Nick Olij en Bart Verbruggen hun eerste minuten voor Oranje nog moeten maken. "Je moet niet onderschatten wat het doet om voor Oranje te spelen. Dat is heel anders dan spelen bij een club", aldus Koeman.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52