Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Telstar ten onder tegen FC Emmen na snelle tegentreffer

6 oktober 2023, 21.55 uur · Aangepast 6 oktober 2023, 22.14 uur · Door Milton Pus

Telstar heeft de overwinning tegen Jong Ajax geen gevolg kunnen geven. Het werd op bezoek bij FC Emmen 2-0. De goals van Piotr Parzyszek en Desley Ubbink vielen al in de eerste helft. 

Alex Plat (L) en Tom van de Loo balen - Foto: Orange Pictures

Voor Telstar goed en wel begon aan de wedstrijd lag de bal al in het netje. Bij de eerste corner van Emmen kopte Piotr Parzyszek de bal achter doelman Joey Houweling: 1-0. Die snelle tegengoal was typerend voor de matige openingsfase van de Witte Leeuwen. De voorsprong van de Emmenaren werd binnen een halfuur verdubbeld.

Desley Ubbink schoot de tweede mogelijkheid raak. Even daarvoor waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar de bal ging door de benen van Danzell Gravenberch. Hij kan daardoor niet uithalen. Houweling hield zijn ploeg in het vervolg van de eerste helft op de been, nadat hij een schot redde van Joey Konings. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Danzell Gravenberch (l) was de gevaarlijkste man bij Telstar - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Na de rust kroop Telstar iets meer uit de schulp en werd het meermaals gevaarlijk via Gravenberch. De bonkige aanvaller gooide bij de eerste mogelijkheid zijn kont in de strijd, draaide goed weg en schoot vol op de paal. Bij de tweede kans eindigde zijn inzet op doelman Jan Hoekstra. 

Ondanks de eerder genoemde kansen van Gravenberch kon Telstar geen aansluitingstreffer maken. FC Emmen was daardoor met 2-0 te sterk.  De Witte Leeuwen blijven dus steken op de laatste plaats in de eerste divisie. Jong Ajax won namelijk met 3-0 van VVV-Venlo en staat nu achttiende. MVV Maastricht is volgende week zaterdag de tegenstander van Telstar. De aftrap is 20.00 uur. 

Opstelling Telstar: Houweling; Polley Seedorf/57), Apau, Plat, Oude Kotte (Koswal/57), Turfkruier (Bouyaghlafen/83); Van de Loo (Augustijns/57), Overtoom, Kaandorp (Soares/32); Eddahchouri, Gravenberch 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52