Ga naar Content

Matchwinner Van den Heerik geniet van vreugde-explosie Telstar: "Wat gebeurt daar nou?"

Een vreugde-explosie waarbij tientallen supporter door de omheining vielen. Quinten van den Heerik scoorde in de allerlaatste seconde van Telstar - Jong Ajax de winnende goal (3-2) en bezorgde de thuisploeg de eerste zege van het seizoen. Gelukkig liep alles goed af en kon de matchwinner er om lachen: "Ik dacht: wat gebeurt daar nou? Het zag er grappig uit."

Matchwinner Quinten van den Heerik: "Het zag er grappig uit" - NH Sport/Edward Dekker

Van den Heerik had tegen Jong Ajax geen basisplaats. Hij kwam na ruim een uur spelen in de ploeg van Danzell Gravenberch die kort na rust de 2-1 had gemaakt. "Je wil altijd spelen, maar de coach stelt het team op dat volgens hem het beste is", aldus Van den Heerik.

Klantenbinding

Trainer Mike Snoei vond dat zijn ploeg het massaal opgekomen publiek op haar wenken bediende met drie punten en een attractieve wedstrijd. Ook al rekende hij na de 2-2 in de slotfase van Gabriel Misehouy van Jong Ajax niet meer op de overwinning. 

Tekst gaat verder onder de video.

Mike Snoei: "Die smaakt lekker" - NH Nieuws

Telstar wipt op de ranglijst over Jong Ajax heen dat nu de hekkensluiter in de eerste divisie is en dat doet pijn.

"Winnen is wel degelijk iets wat speelt bij Jong Ajax, omdat je betaald voetbal speelt", zegt trainer Dave Vos. "Winnen is het enige dat wordt gevraagd bij het eerste elftal en dan ook nog op een bepaalde manier. De fouten die we maken en de verdedigende momenten, daar moeten we snel vanaf,"

Tekst gaat verder onder de video.

Jong Ajax -trainer Dave Vos baalt óók van de laatste plaats - NH Sport/Edward Dekker

De Velsenaren spelen volgende week uit tegen FC Emmen, dat op de derde plaats staat. Uiteraard kun je ook die wedstrijd live op de radio volgen bij NH Sport. Jong Ajax speelt vrijdag thuis tegen VVV-Venlo.

Lees ook