Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Uitzinnige vreugde bij Telstar, dat na extreem late winnende goal van laatste plaats af is

29 september 2023, 22.02 uur · Aangepast 1 oktober 2023, 14.13 uur · Door Stephan Brandhorst

Een groot feest in Velsen-Zuid, want Telstar heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Quinten van den Heerik tikte in de slotseconden de 3-2 binnen tegen Jong Ajax, waarna de supporters van blijdschap over de boarding vielen. De Velsenaren zijn na de overwinning in de dying seconds van de laatste plaats af in de eerste divisie.

Quinten van den Heerik (m) viert de 3-2 tegen Jong Ajax - Foto: Pro ShotsSonny Lensen

In een volgepakt Sportpark Schoonenberg zagen de Telstar-supporters dat trainer Mike Snoei twee wijzigingen doorvoerde ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1 gelijk). Tim van de Loo en Danzell Gravenberch kregen een basisplaats en Alex Plat schoof een linie terug naar achteren.

Doelpuntrijk begin

De bezoekers uit Amsterdam begonnen het beste aan de kelderkraker in Velsen-Zuid met een mogelijkheid voor Jaydon Banel. Ook Telstar werd in de openingsfase gevaarlijk via Gravenberch, die samen met Zakaria Eddahchouri het aanvalsduo vormde. De Amsterdammers kwamen snel op voorsprong via Gabriel Misehouy. Hij verschalkte Joey Houweling in de negende minuut met een schot vanaf de linkerkant in de korte hoek: 0-1.

Lang kon de ploeg van Dave Vos niet van de voorsprong genieten, want Telstar kwam snel op gelijke hoogte. Eddachchouri tikte twaalf seconden na de aftrap raak na een vlot lopende aanval over de as van het veld. De topscorer van Telstar tekende daarmee voor zijn derde treffer van het seizoen. 

Tekst loopt door onder de video. 

Mike Snoei: "Die smaakt lekker" - NH Nieuws

De toeschouwers kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld met kansen voor beide ploegen. Eddahchouri was dichtbij de tweede treffer voor Telstar, maar hij schoot op de vuisten van Charlie Setford. De bezoekers lieten in aanvallend opzicht weinig zien, terwijl Telstar via Mees Kaandorp gevaarlijk werd met een schot uit de tweede lijn.

De Velsenaren kwamen ijzersterk uit de kleedkamer. Direct na de pauze hielp Gravenberch zijn ploeg aan een voorsprong met een schuiver in de korte hoek nadat hij de zestienmeter was binnengelopen: 2-1. Het betekende zijn eerste treffer in het shirt van Telstar voor de bonkige spits, die een gretige indruk maakte tegen de beloften van Ajax. Snel na die treffer kreeg Jong Ajax twee grote kansen. Misehouy schoot over en de inzet van Banel ging net voorlangs. Ook invaller Agougil was dicht bij een treffer, maar zijn inzet met binnenkant voet draaide teveel van het doel af.

Tekst loopt door onder de tweet.

Bij Telstar viel rechtsback Robin Polley in positieve zin op. De rechtsback denderde een aantal keren over de rechterkant en wist halverwege de tweede helft een voorzet op het hoofd van Kaandorp te leggen, maar de inzet ging over. Jong Ajax drong aan richting het einde. Misehouy was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd met een fraaie redding uit de kruising gehaald door Joey Houweling. Even later was invaller Janse opnieuw dichtbij, maar de doelman van Telstar kon opnieuw redden.

Knotsgekke slotfase

Het doelpunt hing in de lucht voor Jong Ajax en vlak voor tijd kwam die er ook. Misehouy kopte een voorzet vanaf de rechterkant binnen en zette de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2. Hij leek daarmee de Amsterdammers een punt te bezorgen, maar niets was minder waar. In de dying seconds van de wedstrijd was het alsnog Telstar dat toesloeg. Quinten van den Heerik tikte raak bij een hoekschop en bezorgde de Velsenaren alsnog de overwinning.

Tekst loopt door onder de foto.

Feestvreugde in Velsen-Zuid na de winnende treffer van Quinten van den Heerik - Foto: Pro Shots

Dankzij de 3-2 overwinning wisselt nu stuivertje met Jong Ajax. De beloften zijn nu de hekkensluiter in de eerste divisie en de Witte Leeuwen staan met vier punten uit acht wedstrijden op de negentiende plaats in de eerste divisie.

Opstelling Telstar: Houweling; Polley, Apau, Plat, Oude Kotte, Turfkruier; Van de Loo, Overtoom, Kaandorp (Auguatijns/85); Eddahchouri (Soarez/86), Gravenberch (Van den Heerik/64)

Opstelling Jong Ajax: Setford; Sarfo, Aertssen (Janse/63), Gooijer, Salah-Eddine (Mouzambo/63); Brandes, Chourak (Kalokoh/46), Misehouy; Martha (Agougil/63), Banel, Godts