Ga naar Content

Michael van Praag geeft Valentijn Driessen de wind van voren tijdens NH Sportcafé

Michael van Praag, die bij Ajax terugkeert als voorzitter van Raad van Commissarissen, heeft sportjournalist van de Telegraaf, Valentijn Driessen, de wind van voren gegeven tijdens NH Sportcafé. Driessen schreef onlangs een column over die terugkeer van zowel Van Praag en Leo van Wijk en die viel bij Van Praag helemaal verkeerd. 

Foto: ANP FREEK VAN DEN BERGH/ Foto: SCS/Michel Utrecht

Van Praag en Driessen zaten afgelopen zaterdag allebei aan tafel bij het radioprogramma NH Radio Sportcafé, waar Van Praag al snel zijn onvrede over de column uitte. In die Telegraaf-column schrijft de journalist onder andere: 'Met Van Praag en Van Wijk kiest Boekhorst voor de oude, bijna incestueuze Ajax-kliek in de rvc (...) De voorgenomen benoeming van Van Praag en Van Wijk als commissarissen van Ajax heeft alle schijn van een wederzijdse vriendendienst. De zuiverheid is ver te zoeken.'

Volgens Van Praag is deze aanstelling alles behalve een vriendendienst, want de ondernemingsraad en de Vereniging van Effectenbezitters konden nog bezwaar tegen hun aanstelling maken.

"Jij bent geil op berichtjes van mij krijgen"

Michael van Praag

Van Praag: “Het enige wat je doet door je zo op te stellen (...) is je eigen verhaal ontkrachten. Jij bent geil op berichtjes van mij krijgen en ondertussen beledig je mij gewoon in het openbaar. Je hele leven lang wilde je informatie van mij. We hebben zelfs nog wel eens een clash gehad op de luchthaven van Genève, Valentijn. Dat mag je blijven doen, maar je moet mij niet beledigen en Leo ook niet.”

Smaad

Presentator Leo Driessen doet nog een poging om de boel te sussen, maar daar wil Van Praag niets van weten: "Ik ga hier niet meer vriendelijk op reageren, want ik heb dit al twintig jaar Leo", zegt hij. "Ik hak al twintig jaar met dit bijltje en nu ben ik er klaar mee."

Ook wordt de journalist door Van Praag beschuldigd van smaad, maar daar gaat de nieuwe voorzitter niets mee doen. "Daar sta ik boven", laat hij weten. Op de vraag van de presentator of het nog goed gaat komen tussen de twee, antwoordt Van Praag: "Ik heb mijn zegje gedaan. Ik ben niet haatdragend, dat ben ik nooit geweest. Maar je moet wel weten wat je schrijft en je moet wel oppassen dat het ook klopt."

Luister de hele uitzending hieronder terug en abonneer je op de podcast. 

Lees ook