Ga naar Content

Bennebroek hele weekend geterroriseerd door 'fatbike-bende' met zwaar vuurwerk

Een groep jongeren heeft vannacht en vanmiddag voor veel overlast gezorgd in Bennebroek en omgeving. Op snelle fatbikes en met zware vuurwerkbommen ontwrichten ze het dorp. De politie lijkt machteloos en sommige dorpelingen zijn ten einde raad.

Beeld ter illustratie - Foto: Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Bennebroek wordt al het hele weekend geterroriseerd door een groep jongeren op snelle elektrische fatbikes. Meerdere mensen uit Bennebroek belden dit weekend 112 of het landelijk nummer van de politie nadat ze het hele weekend al doelwit zijn van overlast, intimidaties en zware vuurwerkbommen, vertellen ze tegen NH. Ondanks dat de politie op de hoogte is van de situatie, lijkt het einde nog niet in zicht. 

"Het is hier wel bijna iedere avond raak met vuurwerk", zo vertelt een Bennebroeker aan NH. "En dan heb ik het over behoorlijke knallen." Ook gemeenteraadslid Rob Slewe kan bevestigen dat het gisternacht behoorlijk uit de hand is gelopen in Bennebroek. Hij is geïnformeerd over meerdere problemen met overlast en zwaar vuurwerk in het dorp.

Geen aanhoudingen

De politie bevestigt tegenover NH dat zij gisternacht en vanmiddag meerdere meldingen hebben binnengekregen van overlast en jongeren met vuurwerk in meerdere straten in Bennebroek. Agenten hebben meerdere jongeren gecontroleerd, maar er is geen vuurwerk aangetroffen. Niemand werd aangehouden.

"Het is absurd dat ik signalen krijg van bewoners dat het helemaal niet goed opgepakt wordt door de politie", benadrukt Slewe. "Ze hebben het gevoel er helemaal niks aan gedaan wordt. Het valt niet mee wat er allemaal gebeurt, het is echt ontwrichtend voor het dorp."

Slewe heeft melding gemaakt bij Ankie Broekers Knol. Zij is op dit moment niet in Nederland, maar vanaf morgen de waarnemend burgemeester van de gemeente Bloemendaal. "Want er moet nu echt iets gaan gebeuren", aldus Slewe. 

Heb jij tips of weet je meer over deze problematiek? Mail naar [email protected]

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.