Ga naar Content

Zach Booth niet bang voor concurrentie bij FC Volendam: "Perfecte plek"

Deze zomer versterkte FC Volendam zich met vleugelaanvaller Zach Booth. De 19-jarige Amerikaan wordt gehuurd van het Engelse Leicester City en maakte afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (2-2) zijn debuut. "Ik ben erg dankbaar voor de kans die FC Volendam mij heeft gegeven."

De eerste weken in het vissersdorp zijn Booth goed bevallen. De rappe buitenspeler is echter nog niet helemaal dol op de lokale lekkernijen. "Ik ben geen grote fan van vis. Iedereen bij de club heeft mij verteld dat als je in Volendam woont, je wel vis moet eten. Omdat het namelijk deel uitmaakt van de cultuur. Ik heb op de club al wel zalm gegeten. Ik weet zeker dat ik het vaker ga proberen, want het moet nou eenmaal."

"Als ik win van mijn broer, kan ik hem natuurlijk gaan plagen"

FC Volendam-aanvaller Zach Booth

De eredivisie is voor de familie Booth geen onbekend terrein. Zijn oudere broer Taylor speelt namelijk bij FC Utrecht. Zach kijkt dan ook reikhalzend uit naar de confrontatie met zijn broer op vrijdag 6 oktober aanstaande. "Hij zei: 'pas maar op als we tegen je spelen'. Ik kan niet wachten op die wedstrijd. Het wordt echt heel gaaf voor mij. Als ik win van mijn broer, kan ik hem natuurlijk gaan plagen."

Dit weekend speelt FC Volendam eerst nog de uitwedstrijd tegen PSV. De aftrap zaterdag is om 18.45 uur. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play