Ga naar Content

Aansluitingstreffer Benamar bracht FC Volendam weer hoop: "Veerkracht getoond"

FC Volendam pakte vandaag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-2) zijn eerste punt van het seizoen. Dankzij de aansluitingstreffer van Benaissa Benamar kregen de Palingboeren weer hoop op een goed resultaat. "Op nul punten staan was niet prettig."

Benaissa Benamar maakte de belangrijke aansluitingstreffer voor FC Volendam - NH Sport/Frank van der Meijden

De 26-jarige verdediger werd gekroond tot man van de wedstrijd. "Of ik mijzelf de beste speler van het veld vond? Dat is niet belangrijk", aldus Benamar. "Het gaat erom dat we punten pakken als team. We hadden het vandaag heel lastig, maar zijn gelukkig goed teruggekomen."

"We willen graag het publiek vermaken, maar dat is niet altijd even makkelijk"

FC Volendam-trainer Matthias Kohler

"Het was niet best vandaag. We krijgen twee onnodige doelpunten tegen waar we niet goed staan en scherper moet zijn. Dan loop je achter de feiten aan. Maar bij 2-0 is het natuurlijk nog niet klaar", aldus Benamar over de comeback van FC Volendam. 

Publiek vermaken

Trainer Matthias Kohler van FC Volendam was blij dat zijn ploeg in de slotfase veerkracht kon tonen. "We willen graag het publiek vermaken, maar dat is niet altijd even makkelijk. Dan is het nog mooier dat je zo kan terugkomen in de wedstrijd. Complimenten aan de hele groep", aldus Kohler. 

Bekijk hieronder de reactie van Matthias Kohler na afloop van de wedstrijd. 

Kipburgers voor FC Volendam na zwaarbevochten eerste punt - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play