Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Milan de Haan tekent voor drie jaar bij FC Volendam

22 september 2023, 19.30 uur · Door Edward Dekker

Hij maakte deze maand zijn basisdebuut tegen FC Twente (0-2) en stond daarna ook tegen Fortuna Sittard (3-1) aan de aftrap. Weliswaar gingen beide wedstrijden verloren, maar Milan de Haan liet zien dat hij op het middenveld bij FC Volendam zijn mannetje staat. De eredivisionist beloont hem met zijn eerste profcontract. De Haan ligt tot de zomer van 2026 vast in Volendam, zo maakte de club vanavond bekend. 

Foto: Milan de Haan (m) - Pro Shots/Johan Manders

De Haan voetbalde tot zijn twaalfde bij vv Monnickendam en stapte vervolgens over naar de amateurs van RKAV Volendam. Pas in 2020 volgde de overgang naar de profs van FC Volendam. "Mijn debuut in de eredivisie was een droom die uitkwam", aldus de nu 19-jarige middenvelder. "Ik ben superblij om mijn eerste contract te mogen tekenen." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Jong Volendam-trainer Michael Dingsdag sprak vorige week in De Aftrap op tv al lovende woorden over De Haan en zette hem bij de afsluiting van het programma in het elftal van de week. 

Tekst gaat verder onder de video.

Milan de Haan in elftal van FC De Aftrap - NH Sport/Edward Dekker

Morgenmiddag speelt FC Volendam thuis tegen Heracles Almelo. Dan zal blijken of trainer Matthias Kohler opnieuw een plekje in de basis inruimt voor De Haan.