Ga naar Content

Mallorca-hoofdverdachte Sanil B. komt niet tussentijds vrij

Mallorca-hoofdverdachte Hilversummer Sanil B. komt niet tussentijds vrij. Dat heeft het gerechtshof vandaag besloten. B. zit vast voor de doodslag van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland twee jaar geleden en werd eerder veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar, maar ging in hoger beroep. 

Foto: NOS

De advocaat van de jonge Hilversummer heeft geprobeerd hem - net als de andere verdachten - tussentijds op vrije voeten te krijgen.

Volgens de advocaat zijn de redenen die destijds werden aangevoerd om B. gevangen te houden ondertussen achterhaald, omdat er al een flinke tijd verstreken is en het daarbij ook nog wel even duurt tot het hoger beroep dient. 

Het gerechtshof heeft het verzoek van de advocaat van de jonge Hilversummer om zijn voorarrest op te heffen afgewezen. Volgens het hof gaat het slechts om enkele maanden en is het tijdsverloop daarmee niet zo groot dat het gevolgen moet hebben voor zijn voorarrest. 

Hoger beroep

Sanil B. zit nog vast, wachtend tot zijn hoger beroep dient. Zelf houdt de jonge Hilversummer nog altijd vol niet betrokken te zijn geweest bij de zware mishandelingen van Carlo Heuvelman die uiteindelijk tot zijn dood leidden. 

Het hoger beroep staat gepland voor december, het gerechtshof trekt er vooralsnog een kleine drie weken voor uit. Ook andere veroordeelde verdachten in de Mallorca-zaak zijn in hoger beroep gegaan. 

Na het hoger beroep is de verwachting dat het gerechtshof begin maart 2024 uitspraak doet. 

Lees ook