Ga naar Content

Mallorca-hoofdverdachte Sanil B. teleurgesteld en emotioneel na zware straf

Mallorca-hoofdverdachte Sanil B. reageert teleurgesteld en emotioneel op de zware celstraf waartoe de rechter hem veroordeelt voor het zware geweld op Mallorca vorig jaar zomer. Dat laat hij weten via zijn advocaat Peter Plasman. 

Reactie advocaat van Sanil B., Peter Plasman - NH Nieuws

De rechter veroordeelde de jonge Hilversummer vandaag tot een celstraf van zeven jaar, vooral omdat het bewezen acht dat B. de fatale trappen aan de later overleden Carlo Heuvelman heeft uitgedeeld.

Lees ook

Sanil B. blijft ontkennen

Dat Sanil B. zo teleurgesteld en emotioneel reageert komt vooral omdat hij nog altijd volhoudt niets met de dood van Carlo Heuvelman te maken heeft, aldus advocaat Peter Plasman. "Dat hij er toch voor wordt veroordeeld komt hard aan."

Plasman noemt het verder 'wrang' dat vast staat er nog een van de verdachte verantwoordelijk moet worden gehouden voor het geweld tegen Carlo Heuvelman, maar dat alleen zijn cliënt wordt veroordeeld. "Dat is juridisch gezien natuurlijk juist, omdat de rechter bij de andere verdachten hun betrokkenheid niet kan bewijzen. Toch is het wrang dat een pleger van doodslag de dans ontspringt."

De advocaat van Sanil B. heeft nog altijd grote twijfels over het bewijs waarop zijn cliënt wordt veroordeeld. De raadsman lijkt te hinten op een hoger beroep, maar daar gaat hij eerst met B. over praten.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]