Ga naar Content

Trotse Zandvoortse Ajacied 'Ajax-Jan' is radeloos: "115 miljoen in de prullenbak"

Eén van Zandvoorts grootste Ajax-fans, Jan Snijders, weet ook even niet meer hoe het nu verder moet met met zijn favoriete club. Technisch directeur Sven Mislintat is op straat gezet, er is voor bijna 115 miljoen euro aan nieuwe, maar nog niet tot bloei gekomen spelers uitgegeven en de club staat inmiddels veertiende. 

"Ja, hij is al weg hoor" zegt Jan meteen. "Mislintat, hij is de laan uitgestuurd." En dat vindt hij op het eerste gezicht helemaal niet zo erg. "We  hebben bijna 115 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Dat kan dus zo de prullenbak in."

Jan Snijders in betere tijden - Foto: NH/Paul Tromp

Jan was er gistermiddag bij in de Johan Cruijff Arena, tegen Feyenoord. "De eerste minuten ging het best goed. Maar bij dat eerste doelpunt had de scheids eerder moeten fluiten. Berghuis werd buiten de lijnen geduwd. Ik zag het voor mijn ogen gebeuren. Ze hadden scheidsrechter Danny Makkelie moeten laten fluiten. Die had dat wel gezien."

Geen rellen gezien of gehoord

"Het tweede en derde doelpunt waren gewoon stomme fouten." Van de rellen na de wedstrijd heeft Jan gelukkig niets meegekregen. "Ik was nog even in het stadion gebleven, nadat de wedstrijd werd gestaakt. Dat was mazzel, want anders had ik buiten in de rook gezeten." Jan zit namelijk in een rolstoel en kan zich daardoor niet snel voortbewegen.  

Wel was hij getuige van het vuurwerk wat op het veld werd gegooid en waardoor de wedstrijd dus definitief werd gestaakt. "Dat was natuurlijk niet handig. Hoe krijgen ze het ook naar binnen? Ík werd zelfs gefouilleerd bij de ingang."

Tekst gaat verder onder de foto.

Zandvoorts grootste Ajax-fans Jan en Martijn - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Doorpakken

Jan vindt dat er na Sven Mislintat meer mensen in de directie hun spullen moeten pakken. "Maurits Hendriks, bijvoorbeeld. Hij weet heel veel van de Olympische Spelen, maar heeft verder weinig met Ajax. Hij heeft óók al die nieuwe spelers goedgekeurd." 

"Jan van Halst is wél een echte Ajacied. Die wilde graag dat Donny van de Beek en Hakim Ziyech terug zouden komen. Ziyech schijnt het ook gewild te hebben, maar het duurde allemaal te lang. Toen sloeg het Turkse Galatasaray toe."

"Maurice Steijn wilde ook dat Van de Beek kwam. En Van de Beek wil graag in de buurt van zijn goede vriend Nouri zijn. En keeper Olij had moeten komen, die is echt goed. Maar Mislintat heeft alles afgewimpeld en trok zijn eigen plan. Steijn voelde zich waarschijnlijk ook niet op zijn gemak bij hem. Ik hoop dat hij nu alles weer op de rails kan krijgen."

'Alex Kroes moet eerder naar Ajax komen'

Jan hoopt dat Alex Kroes, nu nog in dienst bij AZ, snel naar Ajax komt. "Het is toch belachelijk dat hij tot maart bij AZ moet blijven werken en dan pas algemeen directeur van Ajax kan worden? Ik hoorde dat ze er bij Ajax mee bezig zijn."

"Het zou mooi zijn als Louis van Gaal de boel kan komen herstellen, maar die kan helaas niet vanwege zijn ziekte. Of Ron Jans. Dat zou een hele geschikte kandidaat zijn, maar die zit natuurlijk nu bij FC Utrecht. Dat gaat dus ook niet lukken", aldus Jan.

De Zandvoorter weet het op het moment ook even niet meer. "We hebben drie hele goede jaren achter de rug. Ik voelde me ook echt weer een trotse Ajacied. Maar dat gevoel heb ik nu al een paar weken niet meer."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]