Ga naar Content

Dani de Wit zowel op als naast het veld belangrijk voor AZ

Dani de Wit is op dit moment een van de leidende krachten binnen AZ. Vandaag speelde hij zijn 150ste wedstrijd voor de Alkmaarse club. De middenvelder vierde het met de supporters. "Ik heb een goede band met de fans."

AZ'er Dani de Wit houdt wel van een feestje - NH Nieuws

Collectie

De middenvelder, die zich steeds meer laat gelden bij AZ, speelde vandaag zijn 150ste wedstrijd voor de club. Om dat te vieren werd hij al voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. Uit handen van directeur Robert Eenhoorn kreeg De Wit een ingelijst shirt met 150 erop. "Zo'n shirt is leuk voor de collectie." Na de wedstrijd werd hij gekozen tot man of the match.

En dat was niet onverdiend. Met een doelpunt en een assist speelde Dani de Wit wederom een grote rol in de overwinning voor AZ thuis tegen Sparta, 2-0. Toch vond de nummer tien van AZ dat er meer in had gezeten. "We kwamen goed uit de startblokken, maar we maken het onnodig spannend in het laatste half uur."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen over het appeltje schillen met Sparta - NH Nieuws

Revanche

Een analyse die trainer Pascal Jansen na afloopt in de catacomben van het AZ-stadion deelde. De Alkmaarse oefenmeester zag zijn ploeg in de tweede helft onder zijn niveau spelen. Wel was Jansen blij met weer een 'clean sheet' en dat AZ revanche nam voor de nederlaag van vorig seizoen tegen Sparta. "Hun doelman Nick Olij keepte toen de wedstrijd van zijn leven en dat hebben we vandaag recht gezet."

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit over zijn goal en de 150 wedstrijden voor AZ - NH Nieuws

Met PSV en FC Twente is AZ nog de enige club zonder puntenverlies. De Alkmaarders staan nu op plek twee. De Eindhovenaren hebben een net iets beter doelsaldo. Donderdag speelt AZ tegen Zrinjski in de Conference League, waarna PEC Zwolle op zondag wacht voor de competitie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52