Ga naar Content

Hoornse Isa Dekker (20) nieuwe aanwinst bij AZ

De Hoornse Isa Dekker speelt sinds kort bij de vrouwen van AZ. Als klein meisje begon ze al met voetbal bij Always Forward en hoort nu bij de top van Nederland.  "Al mijn vriendinnetjes op de basisschool zaten op voetbal, daardoor wilde ik het ook."

Isa Dekker nieuwe aanwinst bij AZ - NH Nieuws

Ze heeft al een lange lijst van voetbalclubs op haar naam staan: Always Forward, Telstar, Ajax, Jong Oranje en KAA Gent. Maar ze miste Nederland teveel en toen kwam AZ op haar pad.

Mike Stapper, haar oud-trainer bij Always Forward, heeft haar zien groeien als voetbalspeler. "Een meisje met heel veel drive, talent en lol." Hij verbaast zich dan ook dat Isa op dit moment niet in het Nederlands Elftal speelt. "Ze heeft de leeftijd en de kwaliteiten om daar voorin te spelen."

Drukte door trainingen 

Hoewel haar ouders, Cristel en Nick Dekker, Café JP in Hoorn bezitten, gaat Isa niet vaak uit in het weekend. "We trainen bijna elke dag, alleen zondag zijn we vrij." Zodra Isa thuis komt na de trainingen, denkt ze vaak maar aan twee dingen: eten en slapen. "Vaak ben ik helemaal kapot."

Isa geeft aan dat ze heel veel steun en motivatie haalt uit reacties van familie en vrienden. "En niet alleen dat, uiteraard ook vanuit mijn team en de coach komt veel motivatie."