Ga naar Content

Walid Ould-Chikh rijgt goals aaneen bij Roda JC: "Krijg hetzelfde te eten als in Volendam"

Walid Ould-Chikh is namens Roda JC vooralsnog de revelatie in de eerste divisie. De Limburgers huren de middenvelder voor een seizoen van FC Volendam en krijgen gelijk waar voor hun geld. Na zijn doelpunt tegen Telstar gisteravond (3-0) staat de teller nu al op vier goals en gaf hij bovendien twee assists. 

"Het verschil is dat ik hier op één positie speel en mij daarop kan focussen. In Volendam speelde ik soms achter de spitsen, dan weer als rechtsback of als een nummer zes of zeven. Te veel positiewisselingen. Dan is het constant schakelen en dat heb ik hier niet. Hier kan ik me op één positie focussen en dat helpt mij enorm."

"Ik ben nog enorm fan van FC Volendam. Het is nog steeds mijn club"

Roda JC-speler Walid Ould-Chikh

Van rancune richting FC Volendam is bij de 23-jarige Ould-Chikh absoluut geen sprake. "Bij FC Volendam wilde ze ook dat ik voor deze kans ging. Ik ben nog enorm fan van FC Volendam. Het is nog steeds mijn club. Ik hoop dat ze zich nog gaan verbeteren. Het komt denk ik wel goed. Afgelopen seizoen ging het ook niet goed tot aan de winterstop."

"Vanavond ben ik bovendien aanwezig in Sittard om te kijken naar FC Volendam", vertelt Ould-Chikh tot slot. De aftrap tussen Fortuna Sittard en FC Volendam is om 20.00 uur. 

Lees ook