Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Rampzalige seizoenstart gaat door: Telstar verliest zesde wedstrijd op rij

15 september 2023, 21.53 uur · Aangepast 17 september 2023, 12.44 uur · Door Milton Pus

De lastige uitwedstrijd voor Telstar bij Roda JC eindigde in een deceptie. De Witte Leeuwen verloren met 3-0 door doelpunten van Walid Ould-Chikh, Maximilian Schmid en Arjen van der Heide. Daardoor gaat Telstar voor de zesde keer op rij onderuit, een van de slechtste seizoenstarters ooit. 

Foto: Roda JC - Telstar - Pro Shots

Telstar ging opnieuw op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Dat leek vooraf een moeilijke opgave te worden op bezoek bij de verrassende koploper Roda JC. Die missie werd snel nog zwaarder, nadat Walid Ould-Chikh (huurling van FC Volendam) zijn vierde doelpunt van het seizoen scoorde: 1-0. De Limburgse storm ging hierna liggen, waardoor Telstar iets meer uit de schulp kon kruipen. Zo kopte Zakaria Eddahchouri net naast.

Hij bleek ook opnieuw de gevaarlijkste man voor de Velsenaren. De aanvaller creëerde in het resterende deel van de eerste helft nog een tweetal kansen, maar beide eindigde naast het doel. Via Ould-Chikh kreeg Roda aan de andere kant een goede mogelijkheid. Ditmaal ging zijn inzet in de handen van doelman Joey Houweling.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Roda JC - Telstar - Orange Pictures

Na de rust was het de ploeg uit Kerkrade, die sterker begon. Houweling kon het eerste waarschuwingsschot van Maximilian Schmid nog keren, maar de tweede kans was wel raak. Er zat wel een luchtje aan. Schmid leek in de aanloop een elleboogstoot uit te delen aan Mitch Apau. De scheidsrechter liet doorspelen, waardoor het 2-0 werd.

Mike Snoei probeerde de score nog te beïnvloeden door een drievoudige wissel. Die wijzigingen hadden slechts een averechts effect, aangezien Roda nog scoorde via Arjen van der Heide: 3-0. Telstar verloor daardoor voor de zesde wedstrijd op rij. ADO Den Haag is de eerstvolgende tegenstander voor Telstar. 

Opstelling Telstar: Houweling; Polley (Rocha de Almeida/85), Apau (Faye/74), Soares, Oude Kotte; Kruiver (Seedorf/74); Augustijns, Turfkruier (Van de Loo/85), Plat; Eddahchouri, Van den Heerik (Tahiri/74)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52