Ga naar Content

Broedertwist in Volendam: Walid en Bilal Ould-Chikh op stap in het vissersdorp

Walid en Bilal Ould-Chikh zijn na jaren weer met elkaar herenigd binnen de lijnen. De broers spelen sinds de komst van Bilal, in de winterstop, samen bij FC Volendam. Het eiland Marken, de Volendammer klederdracht en warme flippen waren voor de broers allemaal onbekend. Tijd voor een échte kennismaking met Volendam. "Dit is net het buitenland", volgens Bilal.

Broers Walid en Blial Ould-Chikh maken kennis met Volendam - NH Sport / Stephan Brandhorst

Walid en Bilal groeiden op in Roosendaal. Via een grote omweg zitten de spelers nu weer bij elkaar in één team. De 24-jarige Bilal was de groeibriljant die op jonge leeftijd naar Benfica verkaste. Via FC Utrecht, Denizlispor en ADO Den Haag streek hij na een half jaar clubloos geweest te zijn, neer in Volendam.

Walid speelde toen al aan De Dijk. De 22-jarige middenvelder voetbalde in de jeugd bij Feyenoord, FC Twente, PEC Zwolle en De Graafschap. Afgelopen zomer tekende hij bij Volendam en al snel werkte hij zich in de ploeg van trainer Wim Jonk.

FC Volendam speelt vrijdagavond uit tegen VVV-Venlo. De wedstrijd is live te volgen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]