Ga naar Content

Veel vragen en weinig zorgen op bijeenkomst over tijdelijke woningen Middenmeer

Inwoners van Middenmeer hebben deze week twee keer de mogelijkheid om een informatieavond bij te wonen over het plan om 48 tijdelijke woningen voor spoedzoekers, Oekraïense vluchtelingen en statushouders neer te zetten in Middenmeer. De eerste was afgelopen maandag en verliep volgens dorpsraad Middenmeer zonder problemen. Ook vanavond kunnen de inwoners de plannen aanhoren. 

Het stuk grond aan de Hoornseweg - Foto: NH Media / Kelly Blok

"Er zijn niet echt veel mensen tegen", concludeert Gertjan Sluijmers, inwoner van Middenmeer en lid van de nog in de kinderschoenen staande dorpsraad. Hij was zelf ook aanwezig bij de eerste bijeenkomst en zag weinig onvrede over de plannen van de gemeente. Wel hadden zijn dorpsgenoten een aantal vragen over wat voor bewoners er komen wonen en over de verkeersdrukte.

"Wat ik denk dat meewerkt is dat twee derde van de mensen die daar gaan wonen al in Middenmeer woont. Op zich verandert er dus niet bar veel", legt Sluijmers uit.

Of de plek, aan de Hoornseweg 13 in Middenmeer, ideaal is weet het lid van de dorpsraad niet goed. Het is nu nog agrarische grond, ligt langs de A7 en is eigendom van de gemeente Hollands Kroon. "Iedere plek is lastig en heeft voors en tegens. Maar de gemeente heeft in mijn ogen goed uitgelegd waarom ze voor die plek kozen. Het is gemeentegrond, snel beschikbaar en de voorzieningen zijn dichtbij zoals school en huisarts."

De plek waar de gemeente de tijdelijke woningen wil laten bouwen aan de Hoornseweg - Foto: NH Media / Kelly Blok

Social media 

Maar ondanks Sluijmers' overwegend positieve kijk op de plannen zijn er online wel een aantal Middenmeerders die er duidelijk niet over te spreken zijn. Dat was voor de informatieavonden al te lezen in Facebookgroepen als 'Toekomst Wieringermeer' en 'Wieringermeer-onze Polder', maar ook erna spraken inwoners hun onvrede uit op het sociale platform. "Wij gaan ook weer naar de tweede bijeenkomst. Om te luisteren hoe iedereen uit  het dorp het ziet", vertelt Gertjan. 

De dorpsraad is dit jaar opgericht en bestaat inmiddels uit acht leden. Het zit nog in de oprichtende fase - er is bijvoorbeeld nog geen website -, maar de groep ziet dit wel als een mooi onderwerp om als eerste mee aan de slag te gaan. "We moeten onze weg nog gaan vinden en zullen voor nu alleen maar luisteren naar hoe het dorp dit allemaal ziet en mensen helpen met vragen."

De tweede en tevens laatste informatieavond is vanavond 13 september bij de Meerhoeve in Middenmeer. De inloop is om 19 uur, de bijeenkomst begint om 19.15 uur. Je moet je vooraf aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] en daarbij je naam, adres en e-mailadres erbij te zetten. 

Meer nieuws uit de Noordkop

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]