Ga naar Content

Reportage: kampioenenmaker Rombley stopt bij HCAW na verlies tegen Amsterdam

Direct na de uitschakeling in de play-offs liet HCAW-coach Danny Rombley weten te stoppen bij de Bussumers. "De jongens wisten het al, maar privé moet ik er wat meer zijn. Ik kies even voor mijzelf", liet een geëmotioneerde Rombley na het verlies weten.

Kampioenentrainer Danny Rombley stopt na twee jaar bij HCAW - NH Nieuws

Na twee jaar stopt Rombley dus bij HCAW. In zijn eerste jaar bij de Noord-Hollanders pakte hij meteen het landskampioenschap. Dit jaar strandde hij in de play-offs. "Wij hebben twee seizoenen lang met die man van alles meegemaakt. Van lands- en Europees kampioen worden tot nu de play-offs. Heel zuur dat hij voor nu het honkbal verlaat", aldus pitcher Dennis Burgersdijk.

Thriller

In de play-offs voor een plek in de Holland Series (landskampioenschap) werd de allesbeslissende vijfde wedstrijd met 7-3 verloren van Amsterdam Pirates. "Dit komt hard aan. Wij hebben vijf goede wedstrijden gespeeld. Het had beide kanten op kunnen gaan, maar wij hebben vandaag te veel mensen op de honken laten komen", aldus Rombley.

"Wij hebben het echt laten zien. Ik ben echt trots op die jongens"

Amsterdam Pirates-coach Mervin Gario

Contrast

Het verschil in emoties was groot tussen HCAW en Amsterdam. De Bussumers baalden natuurlijk flink van de uitschakeling, terwijl Amsterdam superblij was met de winst. "Wij hebben het echt laten zien. Ik ben echt trots op die jongens", liet een blije Gario na afloop weten.

(Tekst loopt door onder video)

Amsterdam Pirates-coach Mervin Gario: "Ik ben echt trots op mijn jongens" - NH Nieuws

Doordat in september het EK honkbal wordt gespeeld, beginnen de Holland Series pas op 7 oktober. Amsterdam Pirates strijdt dan in een best-of-seven-serie tegen Neptunus. 

Lees ook